Гърция работи за стабилност на Балканите. Това заяви гръцкият премиер

...
Гърция работи за стабилност на Балканите. Това заяви гръцкият премиер
Коментари Харесай

Ципрас: Гърция работи за стабилност на Балканите

Гърция работи за непоклатимост на Балканите. Това съобщи гръцкият министър председател Алексис Ципрас по време на 73-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. По думите му, Атина оказва помощ и на други страни в района да се причислят към Европейския съюз.

Като достижение той регистрира съглашението с Македония, което би трябвало да реши десетилетния спор за името на страната. На 30 септември Скопие организира референдум, на който гласоподавателите ще покажат дали поддържат документа. Но обществеността в страната е към момента мощно разграничена по тематиката, а президентът Георге Иванов и пред Организация на обединените нации не пропусна да се разгласи срещу смяна в името на страната си. Премиерът Зоран Заев пропагандира да се гласоподава.

 Референдумът в Македония е историческо самоубийство съгласно Георге Иванов
Референдумът в Македония е историческо самоубийство съгласно Георге Иванов

Македонския президент прикани хората да бойкотират допитването

Допитването е решаващо и за самия Ципрас като министър председател. Резултатът от референдума в Македония за съглашението с Гърция за името може да постави завършек на ръководството на гръцкия министър председател Алексис Ципрас , в случай че " Независими гърци " отдръпват поддръжката си за съдружното държавно управление на СИРИЗА.

Също по този начин Ципрас е горделив с разговора, който се води с Албания.

 Референдумът в Македония взема решение ориста на Ципрас
Референдумът в Македония взема решение ориста на Ципрас

Това значи, че въпросът за Македония ще принуди Ципрас да свика предварителни избори

Друга тематика, която той засегна в словото си, са мигрантите, които страната продължава да приема, макар компликациите, които среща заради огромния им брой.

Изборът, заключи той, не е сред шовинизъм и глобализация, а да научим уроците от историята и да не повтаряме неточности, които водят до нещастия и идването на власт на ръководещи с крайни позиции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР