Гърция премахва карантината за влизащите гости от ЕС на територията

...
Гърция премахва карантината за влизащите гости от ЕС на територията
Коментари Харесай

Гърция маха карантината и отваря границите

Гърция отстранява карантината за влизащите посетители от Европейски Съюз на територията на страната от през днешния ден 19 април. Отмяната на седемдневната карантина след влизане в страната ще важи и за жителите на Съединени американски щати, Англия, Сърбия, Израел и ОАЕ, написа вестник " Труд ".

Изискването за туристите, както и за гръцките жители е да имат негативен ПСР тест или да са имунизирани, като втората игла би трябвало да е направена не по-късно от 14 дни. Гърция ще признава всички ваксини, без изключение.

От през днешния ден се отваря и граничен пункт Маказа-Нимфея за леки коли. Разрешават се и интернационалните полети към летищата на островите в страната. На граничните пунктове изборно ще се прави бърз тест за ковид.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Хората, които са се ваксинирали против ковид, имат ант...

Туристическият сезон в Гърция стартира публично на 14 май. Хит за туристите са, където са ваксинирани всички поданици. Там хотелите са резервирани до края на летния сезон.

Гръцките управляващи разискват отваряне на заведенията, с цел да не се събират огромен брой младежи на публични места. Това стана, откакто бе регистрирана вълна от непокорство на младежите в Гърция против карантината и ограниченията. По площадите и парковете вечер се събират хиляди младежи, като полицията не може да ги разпръсне. Епидемиолозите оферират да се отворят заведенията, където ще се съблюдават наредбите за отдалеченост и маски.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР