Гърция отново задължи гражданите си да носят маски навън и

...
Гърция отново задължи гражданите си да носят маски навън и
Коментари Харесай

Гърция върна маските навън и наложи вечерен час

Гърция още веднъж задължи жителите си да носят маски на открито и наложи вечерен час в областите, където има максимален брой инфектирани. Това разгласи министър председателят Кириакос Мицотакис в телевизионно послание.

Новите ограничения ще стартират да се ползват събота в 6:00 часа сутринта и ще се отнасят за Атина, Солун и други региони. Полицейският час ще продължава от 00:30 часа до 5:00 часа

Трети следващ ден Гърция регистрира рекорден брой инфектирани с ковид, като инфектираните от ден на ден се приближават до 1000 дневно. За последните 2 седмици в страната са открити над 6000 новозаразени.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Гърция обмисля налагането на нова цялостна обсада поради голем...

Ситуацията е все по-драматична, управляващите към този момент затвориха 2 области в Северна Гърция, а в идващите дни се чака да наложат в още 3 области – Солун, Серес и Янина. Козани и Кастория към този момент са под цялостна обсада. Местните поданици нямат право да напущат региона, в колите могат да пътуват до 3-ма души и се предлага да не се посещават даже родственици.

Само за ден инфектираните в Солун са се нараснали с 30%. В късните часове полицията в града към този момент постанова непоколебим надзор тук-там, където се събират младежи.

Областният шеф на Солун Дзидзикостас предизвести, че се върви към цялостно затваряне поради възходящия брой на инфектираните. Те са най-вече са младежи – студенти и работещи в кафенета и питейни заведения, а при тях е съвсем невероятно да се открият контактите, което допуска мощна епидемологична интензивност, разясняват специалисти.

Кметът на Серес приканва всички поданици да се тестват, на място са пристигнали екипи на здравното министерство.

също втора седмица е с високи индикатори. Властите правят непрекъснати инспекции за съблюдаване на ограниченията в цялата страна и постановат стотици санкции всеки ден. Медиите осведомят за доста случаи на инфектирани след студентски събирания и фамилни тържества. Повече от половината участници в фамилен празник в Кавала са с позитивни проби след. Училищата и университетите минаха на отдалечено образование.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР