Гърция определи като неприемливи обвиненията в антируска пропаганда и организирана

...
Гърция определи като неприемливи обвиненията в антируска пропаганда и организирана
Коментари Харесай

Захарова обвини и Гърция в антируска пропаганда

Гърция дефинира като „ неприемливи ” обвиняванията в антируска агитация и „ проведена клюка ” против Русия, които Мария Захарова – представител на Руското външно министерство, насочи към южната ни съседка.

 „ Забелязахме невижданата акция в Гърция за оклеветяване на съветската политика. Висши чиновници в Атина си разрешават да насочат груби обвинявания към страната ни и нейното управление. Те безусловно се съревновават със своите съидейници, лицемерно приказват за  „ непредизвикана офанзива ” против Украйна, за първи път след Втората международна война, за „ всеобща инвазия ” и така нататък Европа, в това число Гърция, е изцяло интегрирана в редиците на бранителите на режима в Киев, до момента в който антируската нервност, култивирана от управляващите,  достигна точка на шупване “, гласи огласената от Захарова позиция на Руското външно министерство.

Това изказването на Русия бе несъмнено за несъвместимо с дипломатическата процедура от Атина. „ Последните изказвания на представителя на съветското Министерство на външните работи, както и постовете на съветското посолство в Атина, за жалост, са неприемливи. Те не са съвместими с дипломатическата процедура, нито с историческите връзки, които сплотяват народите на Гърция и Русия. Гърция се надява, че тези исторически връзки ще се запазят и че държанието на Русия ще се движи в тази посока ”, акцентира Александрос Папайоану, представител на Министерство на външните работи на Гърция. Той означи, че „ гръцката външна политика е политика на правила и поредност, учредена на цялостно ценене на интернационалното право ” и напомни, че страната му е „ обвързана с решенията, взети в интернационалните организации, в които взе участие, като Европейския съюз и НАТО ”.  Според Папайоану информирането на обществеността е въз основа на „ доказани и неоспорими обстоятелства ”, а разпространяването на подправени вести,  дезинформацията и манипулирането на публично мнение е неоправдателно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР