Гърция не е премахнала практиката чадър и шезлонг на плажа

...
Гърция не е премахнала практиката чадър и шезлонг на плажа
Коментари Харесай

В Гърция: Остава си ползването на шезлонг и чадър срещу поръчка на кафе

Гърция не е премахнала практиката чадър и шезлонг на плажа да се употребяват на цената на едно кафе. Подобна информация се популяризира в медиите при започване на летния сезон, само че тя бе опровергана от основния секретар на гръцкото Министерство на туризма Олимпия Анастасопулу по БНР. 

" Напротив, на всички места в Гърция, освен в северните ѝ елементи, може да откриете плажове, където да изпиете кафето или безалкохолното си и да употребявате чадър и шезлонг. Българските туристи са предстоящи на драго сърце в цяла Гърция, освен това при същите условия, както до момента ", уточни Анастасопулу.

Тя позволява, че дезинформацията може да се е получила около скорошни изявления за остров Миконос, където бяха открити редица строителни нарушавания при плажните питейни заведения и заведения, които бяха.затворени и следва да бъдат отстранени.

Трябва да се има поради, че доста гръцки плажове са с входна такса, която това лято варира от 6 до 10 евро на човек и двойно по-малко за дете. Тази такса покрива прилагане на чадър, а някъде и на шезлонг. Напълно безвъзмездни са единствено общинските плажове, само че те рядко са с чадъри. 

Това лято цената на кафето или известното гръцко фрапе на плажа е най-малко 4 евро, до момента в който предни години в всеобщия случай бе 3 евро. Повишени са цените и на други питиета и храни в плажните заведения. Пресен сок е 7 евро, а сандвич - 15. 

С 25-30% са скочили цените в заведенията в южната ни съседка поради повишаването на питателните артикули. Еднa cĸpoмнa вeчepя зa двaмa в oбиĸнoвeнa тaвepнa, ĸoятo минaлaтa гoдинa e cтpyвaлa oĸoлo 40 eвpo, вeчe e минимyм 60 eвpo, cпoдeлят ĸлиeнти. С най-малко 25% по-високи са и цените на хотелските нощувки.

Така гръцкото море се оказва скъпо и за самите гърци - всеки втори грък това лято не може да си разреши отмора, оповестиха тези дни от гръцкия Съюз на потребителите. 

На островите повишаването както на хотелите, по този начин и на плажните услуги и заведенията за хранене е толкоз високо, че отблъсква даже платежоспособните туристи. С към 20% са намалели резервациите за известни острови като Миконос и Санторини.

Европейските туристи се пренасочват към алтернативни дестинации като Мексико и френската Ривиера, където цените също са високи, само че ненапълно разумни, изясняват европейски туристически организации.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР