Гърция настоява за бързо завръщане към свободното движение на граждани

...
Гърция настоява за бързо завръщане към свободното движение на граждани
Коментари Харесай

Гърция иска свободно движение в ЕС за лятото и отпадане на карантината за пристигащи


Гърция упорства за бързо завръщане към свободното придвижване на жители на Европейски Съюз в рамките на съюза. Страната е изпратила своя „ проект “ до Европейската комисия, заяви Политико. Утре Европейска комисия ще има съвещание, а една от точките е точно възобновяване на свободното придвижване в Европа. Възстановяването на свободата на напредване е една от петте стъпки, които предлага Комисията, с цел да даде на хората някаква вяра за летните месеци.

„ Целта ни е да поставим старания, с цел да бъдат още веднъж позволени пътуванията сред страните от Европейски Съюз до 15 юни там, където е допустимо ", се споделя в гръцкия документ, импортиран в Европейската комисия в понеделник, който е получен от Политико.

Атина желае " заслужено отнасяне " на всички евентуални пасажери, с цел да бъде предотвратено " всякакво субективно отношение във връзка с поданството " в протоколите за пътешестване. " Не можем да позволим раздробяването на единния пазар в тази ситуация с туристическите услуги ", се споделя в документа, в който се желае да бъде разрешено на хората да пътуват, а по-късно да се завръщат бързо и елементарно вкъщи си: Не би трябвало да има " карантина или други непропорционални или забранителни условия при завръщането ".

Атина желае " общо схващане " на ниво Европейски Съюз, че всички пасажери би трябвало да се подложат на тест или за ковид, или за антитела три дни преди пътуването. В документа се споделя, че като различна опция няма да се изискват проби " за пътувания сред райони... които са посочили ясни и постоянни данни, че обстановката във връзка с ковид е под надзор ".

В самолетите всички места би трябвало да са запълнени, се споделя в документа, тъй като свободните междинни места не обезпечават доходност, а изгодата за здравето от тях е съмнителна.

Европейската комисия прикани през днешния ден страните от Европейски Съюз, които постановат карантина на пасажерите, да съгласуват своите дейности. Комисията отговори на въпроси, свързани с слагането под карантина на хора, пътували сред страни от Европейски Съюз.

Особено значима е съгласуваността на ограниченията сред прилежащите страни, означи представител на Европейска комисия. По неговите думи използването на изключения от карантината за жители на обособени страни е допустимо, когато страната, от която пасажерът идва и страната, в която идва, ползват сходни ограничения против епидемията. Говорителят разясни, че това е допустимо да вземем за пример в тази ситуация с Франция и Англия, откакто Париж разгласи желание да не лимитира придвижването на пристигналите след престояване в английската страна.

Европейска комисия упорства въвеждането и анулацията на рестриктивните мерки в свободата на пътешестване да бъдат също съразмерни и недискриминационни. Комисията приканва тези ограничения да бъдат предприемани и отменяни на основата на научни данни.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР