Гърция налага регионални блокади на втория по големина град Солун

...
Гърция налага регионални блокади на втория по големина град Солун
Коментари Харесай

Гърция наложи пълна блокада на Солун заради пандемията

 Гърция постанова районни блокади на втория по величина град Солун и на други две области от през днешния ден след увеличение на инфектираните с новия ковид (COVID-19). Това оповестиха от държавното управление, представени от " Гардиън “. Страната е записала доста по-малък брой инфектирани спрямо други страни в Европа, само че инфектираните нарастват бързо от началото на октомври. Тестването също се е нараснало.

Изключение вършат единствено камионите Вчера Гърция записва 1 547 инфектирани, което беше рекордно количество от началото на епидемията в южната ни съседка. През миналото денонощие са регистрирани 1 211 инфектирани и 12 умряли, с което броят на жертвите от началото на епидемията в страната доближи 615 души. " Средната възраст на новозаразените допуска, че има огромна корелация със събиранията за занимания, спорт и други действия “, настоя министърът на гражданската отбрана Никос Хардалиас.

Днешното решение слага Солун, централния град Лариса и северната област Родопи в най-високата рискова категория от четиристепенната канара за оценка на риска в Гърция. В най-високата категория са неразрешени обществени или частни събирания, а придвижването сред области е неразрешено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР