Гърция изпреварва Германия по отношение на цифровизацията на обществените услуги,

...
Гърция изпреварва Германия по отношение на цифровизацията на обществените услуги,
Коментари Харесай

Гърция изпреварва Германия в цифровизацията на обществените услуги

Гърция изпреварва Германия във връзка с цифровизацията на публичните услуги, означи немски министър в четвъртък. Това оповестява особено за Българска телеграфна агенция организация АНА-МПА.

Това съобщи заместник-министърът на жилищното строителство, градоустройството и постройките Сьорен Бартол от Социалдемократическата партия (СДП), който е и новият делегат на Германия в Гръцко-германската представителна асамблея. Германският държавен чиновник направи изказване пред DEMO, списанието на СДП за локалните управляващи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бартол разясни, че " Гърция е доста по-напред от Германия в някои области " и че " цифровизацията на обществената администрация е огромен въпрос за нас сега ". В Гърция, добави той, " жителите към този момент могат да носят цифрови документи за идентичност или шофьорски книжки в смарт телефоните си, а в локалната администрация към този момент има скъпи познания, от които можем да се възползваме ".

" Богатият опит на Гърция в региона на гражданската отбрана и гасенето на горски пожари също може да бъде пренесен в Германия ", означи той.

Основана през 2010 година, Гръцко-германската представителна асамблея съставлява съдействие сред локалните управляващи на Гърция и Германия. Позовавайки се на това съдействие, Бартол посочи, че то има за цел да укрепи духа на европейската общественост и да задълбочи двустранните връзки на локално и районно равнище във връзка с устойчивостта.

Тази асамблея " се е трансформирала в неразлъчен детайл от двустранните връзки на двете страни ", акцентира той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР