Гърция има планове да разработи система за противовъздушна отбрана, подобна

...
Гърция има планове да разработи система за противовъздушна отбрана, подобна
Коментари Харесай

Гърция: Планираме система за ПВО, вдъхновена от израелския Железен купол

Гърция има проекти да създаде система за противовъздушна защита, сходна на комплицираната израелска " Железен купол ", целяща да защищити страната от въздушни закани, сподели министърът на защитата Никос Дендиас пред Skai TV.

Обсъждайки неотдавнашното потребление от Израел на системата за противоракетна защита „ Железен купол “, с цел да блокира всеобщата офанзива на Иран с дронове и ракети против израелска територия, Дендиас сподели: „ Нацията би трябвало да се защищити. Разглеждайки спора в Украйна, ние заключихме, че е неотложно да се построи противовъздушен и антидронов купол. ”

„ Не го предвидихме задоволително рано. Системата за нововъведения, като се изключи дребния бизнес, не съумя да оцени вярно обстановката, тъй че би трябвало да наваксаме изгубеното време “, сподели той, признавайки, че Турция към този момент е постигнала прогрес в тази посока.

Дендиас призна, че създаването на такава инфраструктура ще отнеме доста време, добавяйки, че има бюджет, заделен за тази цел в програмата за 2030 година

Железният купол е най-долният пласт на противоракетната защита на Израел. Разработен от Израел с поддръжката на Съединени американски щати, той е профилиран в свалянето на ракети с дребен обхват. Израел споделя, че има % на триумф от над 90 %.

 

Източник Труд

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР