Гърция и Турция се борят за българските туристи. След като

...
Гърция и Турция се борят за българските туристи. След като
Коментари Харесай

Борба за български туристи! Гърция и Турция блазнят нашенци със страхотни оферти

Гърция и Турция се борят за българските туристи. След като паднаха всички коронавирус ограничавания, интернет завря от предложения за на ниска цена море. На фона на цените по родните курорти, комшиите оферират 4-звезден първокласен SPA хотел на брега в Лептокария при ултра олинклузив за 105 лв. на човек. Офертата е на една и съща цена от в този момент до 2 октомври и включва консумация на бийч бара на плажа, външни басейни - детски и плувен с чадъри и шезлонги, детски площадки, мини клуб, паркинг, Wi-Fi, гмуркане. Престоят на дете до 14 година е безвъзмезден. Тризвездните хотели пък са на цена 50 лева на човек.

Ако някой желае да се поглези, наемът на яхта на Кавала за шестима с капитан за 3 дни е 460 лева

Тази година офертите са разнородни - от такива с безвъзмездни бонуси до предлагащи необикновен разкош. Например огромен европейски туроператор дава безвъзмезден самолетен билет до Корфу за тези, които изберат да почиват в една от 17-те му вили на йонийския остров. Островите Миконос, Санторини, Крит и Парос са измежду най-предпочитаните дестинации за искащите да наемат вили. На Миконос са най-скъпите оферти в цялото Средиземноморие. Някои от вилите на " Острова на ветровете " с панорама към плажа се оферират за над 100 хиляди евро на седмица, отбелязва гръцкото издание Нюз 247, представено от Българска телеграфна агенция.

Но страната също подтиква туризма. Атина отделя 30 млн. евро за безвъзмездна отмора на работещите гърци и фамилиите им. Те получават ваучери за нощувки и понижения на транспортните разноски. Голям напредък има от началото на годината на круизния туризъм, като единствено за пристанище Солун е с 250% растеж, оповестяват от министерството на флота.

Турските хотелиери също насочват вниманието си към страната ни и гостите от други Балкански страни - Сърбия, Румъния и Молдова, с цел да компенсират загубата на украинските туристи. Това съобщи пред румънски медии Осман Айък, представител за туризма в кметството на Анталия, съобщи Аджерпрес.

" Анталия е специфична в подтекста на войната, тъй като туристите от Украйна и Русия са болшинство тук. За тази година обаче сме много скептични. Ще се опитаме да компенсираме, да се концентрираме върху Балканите - Сърбия, Румъния, Молдова, България ", споделя той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР