Гърция гласува днес на предсрочни парламентарни избори. Близо 10 милиона

...
Гърция гласува днес на предсрочни парламентарни избори. Близо 10 милиона
Коментари Харесай

Гърция гласува на предсрочни парламентарни избори

Гърция гласоподава през днешния ден на предварителни парламентарни избори. Близо 10 милиона имат право на глас в хиляди изборни секции, които отвориха в 7 ч сутринта. Премиерът Алексис Ципрас свика изборите, откакто загуби на европейския и локалния избор. Според изследванията, опозиционната дясно-центристка партия " Нова народна власт " ще завоюва.

Вижте детайлностите от специфичните ни пратеници в Атина Александър Марков и Станислав Златев.

Това са шести подред парлментарни избори за Гърция в границите на последните 10 години и първи избор откакто страната излезе от избавителната стратегия на Европейски Съюз.

Двамата съществени съперници на вота - досегашният министър председател Алкесис Ципрас и опозиционният водач Кириакос Мицотакис гласоподаваха още преди обяд и приканиха сънародниците си да бъдат дейни в днешния ден.
Кириакос Мицотакис, водач на " Нова народна власт ": Моля ви да гласувате, да отидете до изборните секции и да вземете ориста и бъдещето си в личните си ръце. Днес е популярен ден за републиката, а от на следващия ден отваряме нова страница!Алексис Ципрас, министър-председател: Оптимист съм за резултатите, оптимист ще остана и докрая. Призовавам всички гласоподаватели да гласоподават - най-много младите, от които зависят измененията в тази страна. Не оставяйте различен да взема решение бъдещето ви вместо вас.  © БГНЕС
Не е изненада, че главната тематика, която вълнува гърците, е стопанска система и възможностите тя да бъде възобновена. И двамата претенденти дават обещание повишение на приходите и по-ниски налози, само че не всички гласоподаватели им имат вяра.

Според политолози и анализатори, сред 7 и 8% от електората имат съмнения за кого да гласоподават и точно техния избор може да се окаже вземат решение за резултатите от изборите.
Проф. Йоргос Плиос, ръководител на Гръцкото социологическо общество: " Сириза издига, от една страна, страха от идването на " Нова народна власт " на власт, а " Нова народна власт " дава обещание още повече пазарна стопанска система. Това, което ще завоюва изборите, са тези, които не гласоподаваха последния път, те ще решат борбата. Николета Критико, публицист в " Евронюз " - Гърция: Резултатите са предвидими, тъй като преди дни имахме евроизбори, които " Нова народна власт " завоюва. Очаква се и на тези да завоюва, тъй че Гърция ще отвори нова страница от позиция на политическото водачество. От 2015 година министър председателят Алексис Ципрас сякаш символизираше нещо ново, само че за жалост той не съумя да извърши упованията на гърците, главно поради тежките бюджетни съкращения, които трябваше да наложи.
Секциите ще затворят в 19 ч, а първите екзитполове се чака малко след 19:30 ч. Резултатите може да научите в ефира на централната емисия " По света и у нас " в 20 ч!
 Ден за размисъл е преди предварителните парламентарни избори в Гърция Ден за размисъл е преди предварителните парламентарни избори в Гърция
Ден за размисъл е преди предварителните парламентарни избори в Гърция. Опозиционната консервативна партия "Нова народна власт " на Кириакос Мицотакис е апетитен...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР