Гърция е на път да стане първата християнска православна държава,

...
Гърция е на път да стане първата християнска православна държава,
Коментари Харесай

Гърция е на път да се противопостави на православната традиция и да легализира гей браковете

Гърция е на път да стане първата християнска православна страна, която следва Западна и Северна Европа в разрешаването на гей браковете, когато дясноцентристкото държавно управление на премиера Кириакос Мицотакис вкара законодателство идващия път седмица.

„ Това е значима стъпка за Гърция. Страната беше една от последните в Европейски Съюз, които признаха такива права и в този момент се причислява към клуб от държави-членки, към които не е принадлежала до момента “, сподели Аристидес Хацис, професор по правна доктрина в Атинския университет.

Катерина Телиу, родител от един и същи пол, сподели, че ще „ тича да се омъжи “ за колегата си, с цел да могат и двамата да бъдат приети за законни родители на тригодишната й щерка.

„ Ако нещо се беше случило с мен, щерка ми щеше да попадне в сиропиталище, макар че имаше друга майка. Беше цялостен парадокс “, сподели Телиу.

Социално-либералният ход на Гърция при ръководството на Мицотакис е в внезапен контрастност с други православни народи, най-много с Русия на Владимир Пут...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР