Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени в списъка

...
Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени в списъка
Коментари Харесай

Няма вечни приятели - Русия включи Гърция във вражеския списък -

Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени в листата на вражески настроените към Русия страни, заяви в петък пресслужбата на кабинета на министрите на Руската федерация, представена от ТАСС.

В отчета се споделя, че кабинетът на министрите е актуализирал листата на страните, " извършващи вражески дейности, ориентирани против съветски дипломатически и консулски задачи в чужбина ". Този лист включва Дания, Гърция, Словакия, Словения и Хърватия.

Заповедта е призната в осъществяване на декрет 24 на президента Владимир Путин от 23 април 2021 година „ За използване на ограничения за влияние (противодействие) на вражески дейности на непознати страни “. Документът допуска ограничение на опцията и даже цялостна възбрана за такива страни да наемат локални лица за чиновници в консулства, посолства и представителства на държавни организации, намиращи се на съветска територия.

Кабинетът заяви, че с изключение на допълнението на листата с имената на новите страни, е посочен и броят на локалните лица, с които дипломатическите задачи на неприятелските страни могат да наемат личен състав. За Гърция, съгласно новата заповед, е избран предел от 34 души, за Дания - 20, за Словакия - 16. Хърватия и Словения няма да могат да наемат въобще локални чиновници в своите консулски служби и дипломатически задачи, добавя ТАСС.

На 5 март т. година държавното управление на Русия с разпореждане номер 430 утвърди лист на страните и териториите, извършващи вражески дейности по отношение на Русия, нейни компании и жители. Тогава в листата беше вкарана и България. Изявлението на ТАСС от през днешния ден е малко необичайно, тъй като съгласно оповестеното при започване на март в листата бяха вкарани групово всички страни-членки на Европейски Съюз, включително и Гърция.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР