Гърците се оплакват от много високи цени на бензина. Цената

...
Гърците се оплакват от много високи цени на бензина. Цената
Коментари Харесай

Гърците се оплакват от високите цени на бензина

Гърците се оплакват от доста високи цени на бензина. Цената на горивата може да удари отрицателно туристическия сезон, предизвестяват депутати и хотелиери.

Цените на бензина в Гърция се повишават с всеки ден - през днешния ден в Атина цената на литър безоловен бензин към този момент надмина 2 евро. Според мненията както в медиите, по този начин и измежду депутатите, тази висока цена на горивата е нелогична.

Туристите се насочват към бутикови хотели в Гърция

Обвиняват държавното управление в отвращение да разбие " картела " с високите цени или да понижи налозите върху горивата. Това обявиха депутати по време на парламентарните  полемики за вота на съмнение към държавното управление на Кириакос Мицотакис.

По островите няма нито една бензиностанция да продава бензин под 2 евро за литър, оплакват се гърците. До 2 евро и 15 цента доближи бензинът на егейските острови,  оповестява БНР.

 istock istock
Ако до дни не се смъкват налозите и не падне цената на горивата, това директно ще се отрази отрицателно на туристическия сезон, оплакват се от бранша.

От министерството на развиването оповестяват, че се правят инспекции за качеството на продаваните горива, само че не се ползват ограничения за контролиране на цените.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР