Гърците нямат никакво основание за претенции към името на Македония,

...
Гърците нямат никакво основание за претенции към името на Македония,
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: Гърците вдигат пушилка за Македония, за да оправдаят нови финансови искания

Гърците нямат никакво съображение за искания към името на Македония, те самите са окупатори в тези земи от 1912 година Те спекулират и се пробват да изнудват. Това сподели в предаването „ 120 минути ” евродепутатът  Ангел Джамбазки  от Европейските консерватори и реформисти, излъчен от коалиция „ България без цензура ”, Вътрешна македонска революционна организация, Гергьовден.

„ Македония би трябвало да се споделя както решат жителите там. Република Македония е исторически факт. На мен не ми харесва, че има Република Македония като исторически факт поради историята на България, само че това е исторически факт и ние би трябвало да почитаме нашите братя.

В Македония живее наш приятелски клон на нашия народ. Там има хора, които се дефинират като македонци и ние би трябвало да го почитаме, само че има и хора, които се дефинират като българи. Гърците са отвън това уравнение. Те подвигат пушилка в тази ситуация, с цел да оправдаят нови финансови претенции ”, добави той.

И петте имена за Македония са допустими както за македонците, по този начин и за гърците, съобщи евродепутатът  Емил Радев  ЕНП, излъчен от ГЕРБ.

„ Няма провокации в тези имена, има едни исторически обстоятелства, които би трябвало да бъдат едни и същи за всички и би трябвало да се търси компромиса. Предложените имена са компромисни и мисля, че здравият разсъдък би трябвало да проговори, с цел да има прогрес по този въпрос ”, разяснява още той.

Тези хора на улицата в Гърция не вършат добра услуга на ръководещите, съобщи евродепутатът  Петър Курумбашев  от Европейските социалисти, излъчен от Коалиция за България.

По думите му ние сме създали изпитание като страна, с цел да сключим нашия контракт и е време и Гърците да създадат това изпитание, с цел да се отвори пътят на Македония към Европейски Съюз и към НАТО.

От „ буферната среща между  Европейски Съюз и Турция  във Варна при започване на лятото ”, за която през вчерашния ден приказва министър председателят Борисов, се чака внезапно да се подобрят връзките Европейски Съюз – Турция, които се изпълниха с доста напрежение в последните година и половина, съобщи Емил Радев.

Той добави, че Турция е изключително значима сега по тематиката за европейската сигурност.

Това, че първият пострадал от неприятни отношение сред Европейски Съюз и Турция са България и Гърция е ясно и ние имаме интерес да оказваме помощ този развой на диалози сред Европейски Съюз и Турция да бъде колкото се може по-интензивен и да има съответни резултати, съобщи Петър Курумбашев.

„ В връзките сред Европейски Съюз и Турция би трябвало да има почтеност. Турция няма да бъде част от Европейски Съюз и това е напълно явно по геополитически аргументи. Очевидно е, че Турция се преориентира геополитически. Започна сухопътна интервенция под името „ Маслинова клонка ” в Сирия. Това значи нарушение на правилото за ненарушаване на границите, териториални промени и така нататък ”, разяснява Ангел Джамбазки./ Бтв

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР