Гърците бият тревога за прекомерно високите данъци, наложени им в

...
Гърците бият тревога за прекомерно високите данъци, наложени им в
Коментари Харесай

Гърците искат намаляване на данъците, а не помощи

Гърците бият паника за прекалено високите налози, наложени им в подмяна на отпусканите на страната заеми, и не желаят пари от бюджетния остатък да бъдат раздавани под формата на обществени помощи, с цел да могат да бъдат привличани гласоподаватели, заяви в. " Прото тематика ".

Проучване, направено особено за изданието, демонстрира, че множеството от гърците - 65 на 100 желаят понижаване на налозите, а 67 на 100 се опълчват на желанието на държавното управление да раздаде обществени помощи от бюджетния остатък за тази година, който се пресмята на 800 млн. евро. 80 на 100 пък споделят " да " на ученическите митинги, тематика, по която общественият спор дали да има или да няма такива прояви сподели разцепление в обществото. Против такива митинги се оповестиха членове на държавното управление и кметове.

Вестникът напомня, че въпросната анкета с отрицателни настроения се появява, откакто преди дни министър председателят Алексис Ципрас разгласи, че страната му излиза от дългогодишната рецесия.

Всеки втори, взел участие в допитването (50,7 на сто), е уверен, че икономическите индикатори на Гърция ще са негативни. Над 32 на 100 от интервюираните преценят, че обстановката в Гърция няма да се промени и че единствено 16,6 на 100 имат вяра, че нещата ще тръгнат към по-добро. 30,5 на 100 от тези, които изричат такава увереност са дали своят вот за партията СИРИЗА.

В същото време 55 на 100 от гърците се застъпват за рационализация на изтребителите Ф-16.

Друго изследване сочи, че в случай че в този момент има избори, в Гърция консерваторите от Нова народна власт ще ги завоюват с разлика от 11,9 на 100 пред левицата СИРИЗА, за която се счита, че ще получи 16 на 100 от гласовете. Въпреки това обаче остава открит въпросът за това дали Нова народна власт ще е в положение при тези или сходни резултати да сформира независимо държавно управление или още веднъж ще се търси някаква коалиция.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР