Гаранцията по второто разследване срещу Пламен Бобоков - за кореспонденцията

...
Гаранцията по второто разследване срещу Пламен Бобоков - за кореспонденцията
Коментари Харесай

Съдът намали 10 пъти втората гаранция за Пламен Бобоков

Гаранцията по второто следствие против Пламен Бобоков - за кореспонденцията му със секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов - бе понижена от 1 милион на 10 хиляди лв..

На този стадий правосъдният състав не намира задоволително доказателства в интерес на обвиняването , че Бобоков е склонявал Пламен Узунов да нарушава служебните си отговорности, а кореспонденцията е била обществено налична.

На президентския секретар по правните въпроси и антикорупцията Пламен Узунов бе наложена гаранция в размер на 20 000 лева

Преди седмица Бобоков апелира гаранцията си. Според юрист Ина Лулчева новите обвинявания ca aбcypдни и ca изpaз нa пpoизвoл и пpиcтpacтнocт .
 Обвиниха Бобоков и Узунов за търговия с въздействие
Обвиниха Бобоков и Узунов за търговия с въздействие

Двамата са арестувани за 72 часа

Освен това Пламен Бобоков към този момент е платил една гаранция в размер на 1 млн.лв. по другото следствие, което се води против него за вноса на отпадък у нас .

Припомняме, на 9 юли Пламен Бобоков и Пламен Узунов бяха арестувани за лобизъм и длъжностни закононарушения, след показната интервенция на спецпрокуратурата в постройката на президенството.

Кореспонденцията касае назначения на посланици в Алжир и Нигерия, както и визира проблема с кораба " Бадр ".

Днес трябваше да се гледа и мярката за неотклонение на втория Бобоков - Атанас , който се намира в ареста, само че бе отсрочена поради нужданата от съдебно-медицинска експертиза. Предстои в понеделник Апелативният профилиран съд да реши дали да пусне Бобоков от ареста.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР