Гарантираната квота от висококачествено говеждо месо, което ЕС ще внася

...
Гарантираната квота от висококачествено говеждо месо, което ЕС ще внася
Коментари Харесай

САЩ и ЕС се споразумяха за износа на американско говеждо

Гарантираната квота от висококачествено говеждо месо, което Европейски Съюз ще внася от Съединени американски щати, е 45 000 тона. То ще е без хормоните на растежа. Това се планува в подписаното съглашение сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, което облекчава достъпа на американското месо на пазара в Европейски Съюз, оповестяват Euronews и БГНЕС.

В специфичното си послание в Белия дом по този мотив, президентът Доналд Тръмп благодари на Европейски Съюз, който по думите му е отстъпил, с цел да се реализира договорката.

„ Това е огромна победа за американските фермери и животновъди и, несъмнено, за европейските консуматори, тъй като американското говеждо е считано за най-хубавото в света. Оглавяваната от мен администрация пази нашите фермери и животновъди, както в никакъв случай до момента, и ние вършим това по разнообразни способи, в това число посредством договаряния с Китай ”, сподели Тръмп.

На собствен ред посланикът на Европейски Съюз в Съединени американски щати Ставрос Ламбринидис съобщи: " За нас този контракт се трансформира във опция да подчертаем обстоятелството, че под търговия се подразбират освен пари, само че гарантиране на високи стандарти в изискванията на почтена конкуренция ”.

По думите на Тръмп съглашението ще разреши да се усили годишната облагата от износа на американско годишно със 150-180 млн. $. През първата година размерът на износа ще нарасне с 46%, а идващите години с още 90 %.

От 1981 година в европейските страни е неразрешено потреблението на хормони на растежа за угояване на животните.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР