Галиче е символ на огромна политическа подмяна, която отдавна е

...
Галиче е символ на огромна политическа подмяна, която отдавна е
Коментари Харесай

БСП определи изборите в Галиче като политическа подмяна, от ГЕРБ възразиха

Галиче е знак на голяма политическа замяна, която от дълго време е в ход, с цел да подсигурява финансовото оцеляване на една тясна група от хора към ГЕРБ. Това съобщи в парламентарната зала зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев в декларация от името на групата, заяви Българска телеграфна агенция. Според Българска социалистическа партия на частичните локални избори в с. Галиче е било осъществено нарушаване, в което е взел участие бащата на депутата от ГЕРБ Красен Кръстев.

" Галиче от дълго време е знак на принуждение, на боязън, на корист на властта над жителите, на корупция, на безвластие. Подмененият от бащата на народен представител от ГЕРБ протокол на частичните избори е продължение на тази история на безочливост и мачкане на реда ", съобщи Стойнев. " Чрез Галиче ГЕРБ за следващ път потвърдиха, че са слепи за всичко друго с изключение на за потреблението на властта, че се усещат добре в блатото на беззаконието. Галиче е нагла насмешка с демократичния развой. ГЕРБ безусловно споделя на българите - вие гласувайте по съвест, ние не ви пречим, единствено след това ще подменим протокола ", разяснява Стойнев. По думите му след този случай от ГЕРБ към този момент нямат правото да подлагат на критика предишното.

Според Стойнев от ГЕРБ са избрали фалшификацията, тъй като предусещат неуспеха си. Галиче е предизвестие, че в общините свободната самодейност, икономическото развиване, напредъкът на дребния бизнес ще зависят от господарите на общината, които са пристигнали с сменен протокол, а след това ще подменят и протоколите на всеки търг, конкурс или публикация, разяснява Стойнев. " Гледайте Галиче и мислете за локалните избори през 2019 година Това ни чака, това ще е методът, това ще са и техниките ", уточни депутатът. Той заявява, че Българска социалистическа партия ще употребява всички разрешени от закона средства против фалшификацията на изборите. Голямата мощ е в ръцете на жителите, които не би трябвало да разрешават вотът им да бъде зачеркнат от ръката на някой сит от ГЕРБ изборджия, сподели още Драгомир Стойнев.

В отговор депутатът от ГЕРБ Красен Кръстев съобщи, че няма отношение към частичните избори в с. Галиче. Той уточни, че в българското законодателство и изборния закон няма ограничаване родител на депутат да членува в преносима секционна изборна комисия или да е ръководител. Кръстев акцентира, че протоколът от изборите в с. Галиче в бил подписан от всички членове на преносимата секционна изборна комисия, в това число и от зам.-председателя, който е от Българска социалистическа партия. Подписан е без никакво изключително мнение, акцентира депутатът. Красен Кръстев съобщи, че в декларацията на Българска социалистическа партия са били изречени неистини и прикани, в случай че имат данни за нарушаване, да сезират съответните органи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР