Галерия на Съюза на българските художници ще представи днес от

...
Галерия на Съюза на българските художници ще представи днес от
Коментари Харесай

41 карикатуристи за вечните теми в човешките взаимоотношения

Галерия на Съюза на българските художници ще показа през днешния ден от 18 часа 44-та Национална галерия на карикатурата. В изложбата са показани произведения на 41 създатели.

Всяка година художниците карикатуристи се събират в галерията на Съюза на българските художници на ул. „ Шипка “ № 6, с цел да заявят позицията си към наболели политически проблеми, към безконечните тематики в (не)човешките взаимоотношения, като обгръщат всички нюанси на пресъздаването им – от доброжелателен комизъм и смях през сълзи до гротеска и митинг.

Организирането на изложбата има за цел да подтиква развиването на изкуството на карикатурата в България и да способства за популяризирането на творчеството на българските карикатуристи в страната и в чужбина.

При откриването ще бъдат оповестени обичайните награди – Голямата премия на Съюза на българските художници, Награда на секция „ Карикатура “, Награда на Столична община на името на Доньо Донев, Награда на Дома на хумора и сатирата в Габрово, както и награди от спонсори, съидейници и другари.

Изложбата е част от Календара на културните събития на Столична община.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР