Галена е най-слушаният изпълнител в България за миналата година, ако

...
Галена е най-слушаният изпълнител в България за миналата година, ако
Коментари Харесай

Ето кой е най-слушаният изпълнител в България за 2022 г.


Галена е най-слушаният реализатор в България за предходната година, в случай че се съди по търсенията в " Ютюб " от страната, показва английският сайт Liberty Games. Той прави ранглиста на най-пусканите песни по жанрове както в международен мащаб, по този начин и по страни.

Потребители на платформата за видео от страната са си пускали 129 млн. пъти песни на Галена през последната година. Нейна е и най-слушаната ария в " Ютюб " от България, като дуетът с Азис " А + Г= ВНЛ " е въртян 32.4 млн. пъти.

Когато става въпрос за рок групи, българите най-често си пускат " Металика " (6.26 млн. слушания). В този жанр в международната ранглиста водач е " Куин " (1.86 милиарда гледания на техни песни), следвани от " Гънс енд роузис ", AC/DC, " Бон Джоуви ", " Нирвана " и " Бийтълс ".

От хип-хоп изпълнителите най-често в България се слушат песните на Тупак. Той е номер 1 и за целия свят с над 1.4 милиарда гледани негови части.

Когато става дума за класическа музика, българите през предходната година най-често са слушали Моцарт (63 хиляди гледания). В международен мащаб австрийският композитор е втори след Шопен. Най-популярният кънтри музикант в България е Шаная Туейн (442 хиляди гледания на нейни песни). В международната ранглиста тя е втора с 346 млн. пускания, а водач е Алън Джаксън (412 млн.). Най-слушан реализатор в света за 2022 година е индийската певица Алка Ягник с 14.8 милиарда гледания на нейни песни в " Ютюб ". Любопитното е, че тя извършва части, които по-късно озвучават известни боливудски филми.

На второ място след нея е пуерториканският артист, рапър и продуцент Бед Бъни (14.1 милиарда гледания през годината). Следват трима индийци, също пеещи за Боливуд, чиито имена надали имат значение. Корейците от BTS са шести, а друга известна кейпоп тайфа - " Блек пинк ", осми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР