Гаджев за новия шеф на ДКК: Ще махне ли посредницте

...
Гаджев за новия шеф на ДКК: Ще махне ли посредницте
Коментари Харесай

Гаджев за новия шеф на ДКК: Ще махне ли посредницте за Украйна?


Гаджев за новия началник на ДКК: Ще махне ли посредницте за Украйна?  Това написа във Фейсбук профила си депутата от ГЕРБ Христо Гаджев минути откакто станан ясно, че икономическият министър Богдан Богаднов сменя шефа на ДКК.

Ето и целият пост на Гаджев:
Бърз въпрос към новия шеф на ДКК:  ❓️ Ще махне ли комисионерите при доставките за Украйна?  ❗️ Ако отговорът е „ не “. Да си върви. Още на следващия ден.


По-рано денем Богданов разгласи рокадата като я изясни с недобрата работа на компанията до момента.

„ От 11 дейни сдружения под шапката на ДКК, нямат утвърдена и съгласувана стратегия за 2022 година Не приказваме за настоящата 2023 година Дружествата следва да разгласяват бизнес стратегиите си доникъде на настоящата година. Сблъскахме се с забавни данни. Бизнес програмата на ДКК за 2018 – 2020 година е показана 2021 година Същият е и въпросът в дъщерните сдружения към ДКК “.

„ Държавната консолидационна компания ръководи капитал от над 1 милиарда лв.. В нарушаване на закона сдружението нямаше утвърден и признат годишен финансов доклад за 2021 година и 2022 година Това беше установен проблем от Министерството на финансите, така от приемането на финансовия доклад зависи изплащането на дивидента към страната “.

„ Управленските екипи са сменени от служебните кабинети. Над 90% от членовете на бордовете са заменени и с политически представители за интервала от октомври 2022 година до февруари 2023 година Те са имали опция да се срещнат с проблемите и да предложат решения “, добави министърът на стопанската система. Според него ДКК заплаща милиони по лихви по заеми към Българската банка за развиване.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР