Габровският окръжен съд уважи искане на Окръжна прокуратура-Габрово за налагане

...
Габровският окръжен съд уважи искане на Окръжна прокуратура-Габрово за налагане
Коментари Харесай

Задържаха под стража обвиняем за две умишлени престъпления с висока степен на обществена опасност

Габровският областен съд почете искане на Окръжна прокуратура-Габрово за налагане на най-тежката мярка за неотклонение  „ задържане под стража “.

В хода на следствието, почнало на 04.11.2022 година с наложително следствено деяние, 45-годишният мъж е притеглен в качеството на обвинен за две умишлени закононарушения, наказуеми с „ отнемане от независимост “.

На обвинения са повдигнати обвинявания за закононарушение по чл.354а, ал.2 изр. първо вр. с ал.1 изр. първо от Наказателен кодекс, за това че на 04.11.2022 година, в разнообразни пространства на къща, находяща се в обезлюдено обитаемо място в общ. Габрово, без съответно позволение, за разпространяване е държал високорисково наркотично вещество – канабис с общо тегло 48,032 кг. на обща стойност 192 000 лв., като наркотичното вещество е в огромни размери и за закононарушение по член 354в, ал.1 от Наказателен кодекс, за това че за непостоянен интервал от време, считано до 04.11.2022 година, в двор на парцел, находящ се в същото обитаемо място, в нарушаване на откритите правила, засял и отглеждал 59 броя растения от рода на конопа.

Окръжен съд-Габрово одобри доводите на наблюдаващия прокурор, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действията и е налице действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Определението на Окръжен съд-Габрово може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Велико Търново.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР