Габрово. Започна подготовката на тържествата, посветени на Шипченската епопея, съобщиха

...
Габрово. Започна подготовката на тържествата, посветени на Шипченската епопея, съобщиха
Коментари Харесай

Габрово: Започна подготовката на тържествата, посветени на Шипченската епопея

Габрово. Започна подготовката на тържествата, отдадени на Шипченската епопея, оповестиха от Областна администрация – Габрово . Тържествата ще преминат под знака на 85-годишнината от откриването на Паметника на свободата на връх Свети Никола. Президентът удостовери патронажа на националното честване, чиято кулминационна точка ще бъде на 24 август, а денят преди този момент по традиция ще е непокътнат за интензивности с деца на връх Шипка. Подготвя се галерия от двете страни на Балкана – Габрово и Казанлък, основател на която е Национален парк – музей „ Шипка – Бузлуджа “. Ще има срещи с потомци на хората, помагали за градежа на Паметника. Състезания, музикални осъществявания, история, само че поднесена по друг метод и отговарящ край с тържествена заря – инспекция в Габрово са планувани за августовския месец.
Тези и други детайлности за събитията разиска регионалният шеф Невена Петкова със заместител – командира на Националната гвардейска част, шефа на Национален природонаучен музей „ Шипка – Бузлуджа “, зам. – регионалния шеф на област Стара Загора, специалисти от Община Габрово и Министерство на защитата.
Предстоят срещи с представителите на културни институции от Габрово, които от началото на националното честване се включват в организацията с тематични събития, отдадени на Шипченската епопея. Предстои среща и с Дистрикт гуверньора на Ротари България, които са уредник на туристическите походите до Върха.
Организаторите на събитието са отворени за разискване на оферти за начинания, свързани със 142 години от Шипченската епопея и 85 – годишнината от откриването на Паметника на свободата на връх Свети Никола. Всеки, които има забавна, друга, вдъхновяваща и обогатяваща концепция, отдадена на тази част от българската история, може да я изпрати по E-mail: [email protected] до края на месец април.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР