Габрово. Тази вечер в Габрово се проведе протест заради случая

...
Габрово. Тази вечер в Габрово се проведе протест заради случая
Коментари Харесай

Кметът Таня Христова: В Габрово се проведе протест заради побоя над продавач на 7 април, разпоредила съм масови проверки на адреси на ромски фамилии

Габрово. Тази вечер в Габрово се организира митинг поради случая с побоя над продавач в магазин в града. Протестиращите са се събрали на площада и по-късно са се отправили към Следствието. Това удостовери за Агенция „ Фокус “ кметът на Габрово Таня Христова по отношение на случай от 7 април, когато трима мъже са нанесли побой над продавач в магазин, като в следствие са били арестувани.
В публична позиция кметът показва: „ Отвратена съм от нападението над чиновник в търговски обект на 7 април в Габрово. С лимитираните пълномощия, които законът ми е дал, желаех безкомпромисност във връзка с всички, които си разрешават да нарушават публичния ред в града “. Таня Христова е свикала началниците на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи с гледище за всеобщи инспекции на всички адреси, на които има скупчвания на ромски семейства и хора от престъпния контингент. Кметът афишира, че ще изиска спомагателни сили от Министерство на вътрешните работи, в случай че тези в Габрово са незадоволителни. „ Отново ще заявя, че в никакъв случай не съм заселвала роми в община Габрово. Всички сходни изказвания, популяризирани в обществените мрежи и интернет пространството, са неистина и операция, вкарват в илюзия, основават предпоставки за паника, безпокойствие и етническо напрежение в града “, акцентира Таня Христова. „ Няма персонално мое решение, както и административно условие за брой поданици в града или ангажимент към осъществяване на планове, което да постанова заселването на роми на територията на общината “, написа още кметът на Габрово.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР