Габриела Петрова си тръгна усмихната след финала на троен скок

...
Габриела Петрова си тръгна усмихната след финала на троен скок
Коментари Харесай

Габриела Петрова: Шесто място е глътка свеж въздух

Габриела Петрова си потегли усмихната след финала на троен скок на европейското състезание в Берлин. С най-хубав опит от 14.26 м тя се класира на шесто място в конкуренцията.

" Усмихната съм, тъй като за мен беше чест да бъда тук след толкоз години спиране. Отделно, че имах достойнството да се състезавам на този стадион. Няма по какъв начин да съм удовлетворена от резултата, сами виждате, че беше мъчително съревнование - аз си го направих такова. Така и не стъпих на дъската, действителните опити мисля, че сами ги видяхте. Щях да съм доста по-напред.

Не е станало нищо кой знае какъв брой трагично. Но не би трябвало да се позволява повече да се получават такива неща. Дори и 15 метра да скочиш, когато не е от вярното място, няма никакво значение. Състезанието е свършило, не преставам да работя. Вярвам в себе си и знам, че рано или късно този труд ще се покаже.

Бих споделила, че това шесто място е една глътка пресен въздух за мен, тъй като, знаете, че последните няколко години ми беше доста мъчно във всяко едно естество. И самото влизане във финала е една крачка напред към сбъдване на най-големите ми фантазии ", разяснява Петрова.

 Габриела Петрова остана шеста на Европейското състезание
Габриела Петрова остана шеста на Европейското състезание

Българката записа 14.26 метра, които реализира в петия си опит

Европейската вицешампионка в тройния скок в зала от 2015 година обясни и за какво има проблеми с разбега си.

" Първите неща, които ми влизат в главата са, че може би прекомерната упоритост и прекомерното предпочитание ми изиграват неприятна смешка. Знаейки че съм подготвена за орден и доста желаех да се случи, всякога правех някакви промени в разбега, а не трябва да се случва на такова огромно състезание.

Това са безусловно мои неточности, няма кой различен да обвинявам. Аз съм на пистата, всичко зависи от мен. Нещата стоят по този начин, че аз не скачам от цели разбези на подготовка. Именно поради контузиите в кръста, които имам. Правя това за да се запазя, тъй като са доста травматични. Може би това е повода да има неправилност в бягането ми.

Рано или късно грешките се почистват. Нямам по какъв начин, откакто работиш дълготрайно време да не се оправиш с тях. Може би е въпрос на време ", проучва пловдивчанката.

Сега пред Петрова следва край на Диамантената лига, който е в края на август в Цюрих.

" Може би преди този момент ще имам още един шампионат, само че още не го знам на 100 %. Дори и да скоча повече на идващите надпревари и да ме е гняв, откакто е след европейското състезание, няма значение. Може би ще видя едно задоволство за себе си и за труда, който съм положила ", приключи Габи.

 Снимка 372866
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР