Габриел Батистута говори за очакванията на аржентинските фенове към Лионел

...
Габриел Батистута говори за очакванията на аржентинските фенове към Лионел
Коментари Харесай

Батистута: Меси не е Исус Христос

Габриел Батистута приказва за упованията на аржентинските почитатели към Лионел Меси.

" Много дълго време поставяхме цялата отговорност извънредно и единствено върху Меси.

Първо осъждаме себе си, мислейки, че ние (екипът) имаме Исус Христос - да, популярен състезател, само че не и Исус - и по-късно го осъждаме също. И за доста дълго време му навредихме по този метод.

Сега обстановката се промени, като актуалните му сътрудници се усеща по-свободени в националния тим.

Разбира се, в случай че имам топката и мога да я дам на Меси, ще го направя. Избирайки сред двама сътрудници, ще дам топката на Меси, в случай че е допустимо. Но в случай че пред Лео има стена, топката би трябвало да бъде дадена на различен. Момчетата го схващат в този момент. И демонстрират добър футбол. Ако не е допустимо да се достави топката на Меси, те я дават на някой различен.

Меси също не е малоумен. Представяте ли си какво е да чувстваш, че другите чакат безусловно всичко от теб? Ами в случай че го създадем дружно? Звучи друго. И възприятието също.

Попитайте Меси дали би предпочел да играе в Барселона на Гуардиола, където беше заобиколен от изключителни играчи, или да играе самичък, отбелязвайки всички голове самичък. Ето за какво в сегашния народен тим той е благополучен да види характерността на всеки състезател ", сподели някогашният нападател на аржентинския народен тим.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР