Габи Томас спечели старта на 200 м за жени с

...
Габи Томас спечели старта на 200 м за жени с
Коментари Харесай

Томас триумфира на 200 м в Юджийн с водещо в света време

Габи Томас завоюва старта на 200 м за дами с водещо в света време от 21.60 сек, отправяйки предизвикателство за Световното състезание, откакто попречи на Ша‘Кари Ричардсън да реализира дубъл в спринта на Американския лекоатлетически шампионат.


Ричардсън, която ликува на 100 м в петък, поведе първоначално, само че Томас съумя да я победи – Ричардсън остана втора с персонален резултат от 21.94, а Кейла Уайт приключи трета с 22.01. Томас, която е бронзова медалистка от Токио, не започва на 100 м в Юджийн, Орегон, тази седмица, като решението й в последна сметка се оказа вярно, откакто на два пъти усъвършенства най-хубавото време за сезона на 200 м.

Тя приключи за 21.86 сек в полуфиналите – време, което след това бе усъвършенствано от международната шампионка в дисциплината Шерика Джаксън с 21.71 на Шампионата на Ямайка в Кингстън. Томас обаче отвърна на предизвикването и е подготвена за дуела с Джаксън на Световното в Будапеща идния месец. Ричардсън от своя страна ще има късмет за дубъл в спринта, когато взе участие на първото си Световно в кариерата.

На 200 м при мъжете Ерийон Найтън удържа Кени Беднарек за победа с 19.72, до момента в който трети се подреди Кортни Линдзи. Шамиър Литъл победи на 400 м с трудности за дами, пред олимпийската и международна шампионка Далайла Мухамад и Ана Кокръл. Към трите може да се причисли международната върха Сидни МакЛафлин-Леврон, която завоюва надпреварата на 400 м, само че към момента може да се включи на 400 м с трудности в унгарската столица, защото не е удостоверила проектите си.

Рей Бенджамин бе над всички на 400 м с трудности за мъже. В различен мъжки старт, само че на 110 м с трудности, успеха отиде за Даниъл Робъртс. Кейти Муун пребори конкуренцията в овчарския скок при дамите с водещ резултат 4.90 м, до момента в който Райън Краузър нямаше усложнения в тласкането на гюле с 22.86 м – надалеч от международния му връх от 23.56, който сложи през май, само че изцяло задоволително за триумфа пред Джош Авотунде (22.10). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР