- Г-н Йончев, защо избрахте за мото на своята кампания

...
- Г-н Йончев, защо избрахте за мото на своята кампания
Коментари Харесай

Илиян Йончев: Само с изборна активност може да преборим купения вот

- Г-н Йончев, за какво избрахте за мото на своята акция „ Плевен е нашият дом! Да го подредим! "

- Защото и аз, и моите съпартийци усещаме Плевен като роден дом. В тази фраза е заложено нещо доста съкровено, и в същото време доста амбициозно. Защото домът е неприкосновената част на всеки един човек, на всяко едно семейство. Плевен има потребност всички ние да го почувстваме като дом и най-важното - да го подредим. Ако се замислим, ще открием, че в границите на 30 години нищо друго и нищо огромно и позитивно не е станало. Случили са се обилни неща, свързани с унищожаването на стопанската система и на инфраструктурата, с напускането на огромни групи от хора, търсещи своето прехранване в чужбина. Но като цяло позитивното съвсем отсъства. Да, нашият център е прекрасен, водната ни каскада и фонтаните са красиви, цветята и озеленяването основават положително въодушевление. Но положението на тротоарите, на пътната инфраструктура, трафикът, многото бездомни кучета, комарите, водният режим - това са все съществени проблеми. Отсъства чувството за сигурност, сякаш Плевен е изпаднал в тежък застой. Аз имам пояснение, въпреки и политическо - в продължение на 20 години този град е доминиран от десни управленци, които в България не съществуват даже като парламентарно показан политически индивид. Различни сме, само че сме в застой.

-Кои са главните цели, на които би трябвало да заложи бъдещият кмет на общината?
-Работеща администрация, със особено отношение към вложителите, усъвършенстване на разноските и по-целесъобразно консумиране на средствата. Лично аз бих траял положителните практики, само че ще бъда по-активен, по-търсещ, по-смел към вложителите. Едно от първите неща, което желая да направя, е да се сътвори указател на евентуалните терени, в които може да се влага, който да съдържа цялата нужна информация - сграден фонд, който не се употребява, инфраструктура, връзки, местонахождение, транспортни връзки и така нататък Освен това за развиването на всяко обитаемо място е извънредно значимо и външното финансиране - както интензивно кандидатстване с планове по оперативните стратегии, по този начин и търсене на средства от страната. Имаме създадена подробна визия за развиването на общината. Най-важното е хората да има къде да работят, да им е уютно, улиците и тротоарите да асфалтирани, градинските и околоблоковите пространства да са чисти, да има детски и спортни площадки, осветяване, видеонаблюдение, да търсим решения на проблемите с трафика, с паркирането...Има доста какво да се прави, тъй като през последните години Плевен спря да се развива, пропуснати бяха доста благоприятни условия. Да, централният площад е хубав, садят се цветя, само че това не е задоволително. Бюджетът на общината не е дребен и считам, че има благоприятни условия за усъвършенстване на разноските, повишение на приходите и по-целесъобразно консумиране на средствата. Но на процедура бяха увеличени такса боклук и налога на множеството автомобила, разшири се „ синя зона ", усили се числеността на администрацията, изтегли се заем... Настоящият кмет е съвсем непрекъснато в обществените мрежи и изяснява на жителите кое и за какво не може да стане. Да, контактът с жителите на общината е значим, само че аз считам, че един кмет би трябвало да е повече състезател, в сравнение с коментатор /ако може да употребявам спортната стилистика/. Да е непрекъснат и твърдоглав, даже с риск да досади от своята неотложност, само че да търси и намира решение на проблемите на хората.

-Какво бихте споделили на гласоподавателите в края на акцията?
-За жителите на общината тези локални избори са съдбовни. Хората желаят смяна. Целият ми живот е минал в този град, тук е фамилията ми, тук са родителите ми, приятелите, тук желая да остана да пребивавам - в по-уреден и сигурен град, по-чист и с повече благоприятни условия. Ние предлагаме положителни решения за Плевен. Гласувайте! Само с нашата интензивност можем да преборим купения избор и на 27 октомври 2019 г да се поздравим с триумф!

***
Илиян Йончев е претендентът за кмет на община Плевен, повдигнат от Българска социалистическа партия. Той е роден на 11.03.1976 година в Плевен, приключва Езиковата гимназия в родния си град, след което се дипломира в СУ „ Климент Охридски ", със компетентност „ Право " и специализации по „ Правораздаване " и „ Международно право и интернационалните връзки ". Има магистратура по здравен мениджмънт от МУ-Плевен. От 2005-та година работи в МУ-Плевен, като сега е началник „ Секретариат, европейски стратегии и планове ". Два мандата е общински консултант, регионален шеф на област Плевен за интервала 06.2013-08.2014 година и три мандата заместител ръководител на Общинската организация на БСП-Плевен. Президент на Ротари клуб Плевен Центрум 2016-2017. Владее четири езика.

Източник: plevenzapleven.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР