Г-н Стоянов има пълния документ, знае, че е сделка на

...
Г-н Стоянов има пълния документ, знае, че е сделка на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Главният секретар на президента го уличи в търговия с оръжия за Украйна

Г-н Стоянов има цялостния документ, знае, че е договорка на служебния кабинет, и все пак вади нещо отчасти и без грам мисъл злепоставя, уличава Радев и кабинета му в търговия с оръжия за Украйна

Последните седмици тематиката за експорт на оръжие за Украйна беше използвана жестоко. Беше хвърлено обвиняване, че едно приказваме пред обществото и друго вършим. И до момента в който ние твърдяхме, че и един патрон не сме изнесли, те твърдяха, че нощем с медиатори вървят тонове оръжие за милиарди левове.

Това съобщи вицепремиерът и министър на икономикатаКорнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС. Тя добави, че е била призована от президента да "обяви на обществото и на левите истината ".

Мълчахме от отвращение да сервира на народа кавги, когато той има потребност от поддръжка поради цената на тока. Всяко самообладание и издръжливост има граници.

Преди дни Радев ме прикани да обясня на левите хора в България по какъв начин по този начин „ доставяме с оръжия Украйна “. Реших да удовлетворя този апел на президента и да кажа защо става дума. Може да се преглътне, когато лъжата идва от хора, които не знаят защо става дума. Но не може да се мълчи, когато лъжата се институционализира, както стана от основния секретар на президентството преди два дни.

Той разгласява 4 реда от някакъв документ, „ надзор към Министерство на икономиката и енергетиката, последна дестинация на изделията се трансформира от Афганистан на Украйна. Във връзка с гореизложеното, апелирам на съвещание на СД да бъде прегледано предлагането и взето решение за утвърждение “.

„ Някои са абонирани за лъжата, ма тя е и заразна тази болест с лъгането, откакто се предава от министър на шеф на кабинет “, написа още Димитър Стоянов под поста, добави Нинова.

Става дума за леке и умишлена операция, сподели Нинова.

Тези четири реда са част от този документ, който ние намерихме в цялостен размер. От него излиза наяве, че това е докладна от изп. шеф на ВМЗ-Сопот до СД на сдружението. ОТ текста излиза наяве, че касае договорка, подписана през 2021 година от служебния кабинет на Румен Радев със длъжностен министър председател Стефан Янев. Желанието на шефа на ВМЗ е да се промени датата и доставката, като се трансферира от 2021 година за 29.04.2022 година

СД утвърждава тази докладна и взима решение да се направи тази смяна в договорката. Този СД подава документи в Междуведомствената комисия по оръжия за тази договорка и за пренасочването към Украйна. Междувременно е заменен министъра, аз съм на този пост, и тези документи идват при мен. Комисията отхвърля да преглежда тази договорка и не издава разрешението. Аз като принципал на държавните сдружения сменяме изпълнителния шеф и шефовете на ВМЗ-Сопот.

В четвъртия документ излиза наяве, че изп. шеф, подхванал тази договорка, е назначен от ГЕРБ през 2015 година и е освободен в този момент от нас. СД на ВМЗ-Сопот е назначен от служебния министър в служебния кабинет на Радев Даниела Везиева през ноември 2021 година

Тъжните заключения за държавността: това не е война с президента. Това е борба за истината. За прекъсването на подправените вести. За естествена страна, в която тази истина не се изкривява и не се манипулира, с цел да унищожиш някой, който не ти е приветлив. Президента Радев ме прикани да приказвам, ето – приказвам, макар че доста време притискам зъби.

Време е да задам и аз някои въпроси: ние като управление на МИИ сме спрели договорката, тя не е видяла бял ден, позволение не е имало, и този ръб е уволнен. Питам Радев в този момент, по какъв начин ще почисти това леке, което беше лепнато върху президентската институция, от основния му секретар Димитър Стоянов? Защото това е съзнателно направено, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

„ Г-н Стоянов има цялостния документ, знае, че е договорка на служебния кабинет, и все пак вади нещо отчасти и без грам мисъл злепоставя, уличава Радев и кабинета му в търговия с оръжия за Украйна “, добави Нинова.

Преди няколко дни секретарят на президента Димитър Стоянов сподели част от документ, в който написа, че оръжейна пратка пренасочва крайната си дестинация от Ислямска република Афганистан към Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР