Г-н Шапс, който наскоро смени Бен Уолъс като министър на

...
Г-н Шапс, който наскоро смени Бен Уолъс като министър на
Коментари Харесай

Прекратяването на огъня между Израел и Хамас е „несъстоятелно“, казва министърът на отбраната Грант Шапс

Г-н Шапс, който неотдавна смени Бен Уолъс като министър на защитата, зае същата позиция като Риши Сунак, който сподели по време на въпросите на министър-председателя в сряда, че „ първият и най-съществен принцип е, че Израел има право да се пази съгласно закона ".

Г-н Сунак обаче се съгласи, че филантропичната помощ би трябвало да стигне до цивилни в Газа и удостовери, че аероплан на RAF е на път за района с 21 тона доставки, в това число здравно съоръжение и филтри за вода.

Най-нова политика: Потенциално главоболие на междинните избори за Сунак след отстраняването на народен представител

Изображение: Израелски танк и военни транспортни средства се виждат наоколо Границата на Израел с Ивицата Газа, в Южен Израел

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето заяви, че минимум 6546 палестинци са били убити при израелски ответни удари против Газа.

Г-н Шапс сподели пред Politics Hub with Sophy Ридж, че се съгласи, че е „ доста значимо да можем да предоставим тази помощ “.

Данъкът върху наследството е „ углавен и неправдив “, споделя Грант Шапс, като Риши Сунак „ обмисля редуциране “

„ Разликата е, че ние разбираме, че Израел беше атакуван по доста жесток метод от терористи на Хамас, избиващи мъже, дами и деца в стила на ISIS “, сподели той.

" Мисля, че по-късно да помолим Израел да не дава отговор - или това, което бихте описали като преустановяване на огъня - мисля, че е несъстоятелно.

" Те имат право да преследват тези терористи, само че това е интернационалната филантропична обстановка, при която паузата може да помогне. "

Г-н Шапс продължи да твърди, че в случай че в Обединеното кралство е имало терористична офанзива от същия мащаб, който Израел е претърпял, " никой не би очаквал да не да преследват причинителите ".

Реалността на палестинците в град Газа

" Да призовеш за преустановяване на огъня значи всъщност да кажеш на Израел, откакто мина през онази безусловно ужасяваща терористична офанзива доскоро повече от две седмици, не преследвайте Хамас - и не мисля, че някой счита, че това би било вярно ", сподели той.

" И по този начин можем да разберем и оценим съгласно интернационалното право, че Израел има безспорното право да направи това. < /p>

„ Също по този начин имаме вяра, че това би трябвало да бъде направено по симетричен метод с настоящото интернационално право за правата на индивида и това е доста ясно. “

През последните няколко дни редица Депутати от всички политически разделения приканиха за преустановяване на огъня с аргумента, че има „ човешка отговорност “ за отбрана на цивилните в линията Газа, чиято вода и сила бяха лимитирани от Израел след офанзивата на Хамас на 7 октомври.

Баба за загубата на внука си

Говорейки на тазседмичните PMQs, заместник-лидерът на SNP, Mhairi Black, уточни предизвестията на Организация на обединените нации, че някои лечебни заведения в град Газа са имали гориво за по-малко от 20 часа и електричеството им „ работи довечера ".

Тя се причисли към водача на Социалдемократическата и лейбъристката партия на Северна Ирландия, Колъм Истууд, който попита: " Докато 1400 израелци и съвсем 6000 палестинци лежат умиращи и мъртви, по кое време министър-председателят кажете задоволително е задоволително? Кога ще призове за преустановяване на огъня? “

Министърът на труда в сянка за равенството Ясмин Куреши също повтори апелите за помирение и прочете имейл от един от нейните гласоподаватели с родственици в Газа, който гласеше: „ Моят сърцето не може да се оправи с това. Ние сме избити, безмилостно бомбардирани, домовете се унищожават [и няма] вода, храна, електричество. “

В отговор на апелите на депутатите господин Сунак прикани хората да помнят, че Израел е претърпял " шокиращо брутална терористична офанзива ".

" Хамас е виновен за този спор и Израел има правото да се отбрани в сходство с интернационалното право, както ясно се показва в Устава на Организация на обединените нации. "

Лейбъристката партия също се опълчи на апелите за преустановяване на огъня, само че даде сигнал за поддръжката си за филантропична пауза, с цел да се защитят цивилните.

Бойците на Хамас са „ обречени “

Прочетете още:
Как Газа мина от обезверено небогати до още по-бедни - и за какво това е значимо за актуалната война
Ужасени момчета стават очевидци на убийството на бащата в „ сурови фрагменти “, прожектирани от Израел на офанзивата на Хамас

Позицията е същата като тази, възприета от Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, който сподели пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във вторник, че филантропичната пауза значи, че Израел „ би трябвало да вземе всички вероятни защитни ограничения, с цел да избегне пострадване на цивилни “.

„ Това значи храна, вода, медикаменти и друга основна филантропична помощ би трябвало да може да потече в Газа и към хората, които се нуждаят от нея.

„ Това значи, че цивилните би трябвало да могат да се измъкнат от заплахата. Това значи, че би трябвало да се обмислят филантропични паузи за тези цели. "

В телевизионно послание онлайн към нацията в сряда вечерта израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че страната се „ приготвя " за сухопътна инвазия и войските към този момент са „ отстранили хиляди терористи “.

Запитан дали счита, че наземна инвазия би попаднала в правото на Израел да се пази, господин Шапс сподели на Ридж: „ Докато хората, които преследват, са терористите от Хамас, да.

" Проблемът, който имаме с Хамас, не е единствено, че те избиха, убиха и изнасилиха тези израелци. Те също по този начин употребяват личното си палестинско население - което не е другар на Хамас - като човешки щитове и се крият измежду тях.

" И по този начин, ние разбираме и оценяваме, че това е доста сложна позиция за Израел. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР