Г-н Рачев, от 2020 г. сте директор на общинското предприятие

...
Г-н Рачев, от 2020 г. сте директор на общинското предприятие
Коментари Харесай

Шефът на оп Спортни имоти: С малки крачки вървим напред

Г-н Рачев, от 2020 година сте шеф на общинското дружество “Спортни парцели ”, какво успяхте да постигнете до момента, по какъв начин се трансформира спортната инфраструктура в Русе?

Да, в реалност минаха повече от две години откогато съм отпред на “Спортни парцели ”. Основната ни цел е да подсигурим и да предоставим едни положителни условия на спортистите, на състезателите, да упражняват обичаните си спортове, да търсят високо спортно майсторство, и да радват Общината и България с резултати както от вътрешни, по този начин и от интернационалните надпревари. Вижте, предвид на това, което се случи в международен проект, пандемията, голям брой избори, в този момент и войната, това се отразява и на нашата страна, на нашата община, по тази причина си мисля, че вървим в един позитивен тренд, нещата се случват относително обикновено за опциите на Община Русе. Доста неща се понаправиха с цел да се усъвършенства положението на спортната база. Спомням си, че предходната година си говорихме с Вас, и в този момент към този момент втора зала на състезателен комплекс “Дунав ” дюшемето към този момент е сменено, намерихме метод да затворим стъклените витрини с железни сенници, които лятото да пазят от слънце, а зимата от вода. Измазахме фасадата на зала “Дунав ”, която приема събития от народен и интернационален темперамент. Осветлението на градския стадион към този момент работи. Ние сезирахме министерството като възложител на плана, а те взеха отношение към компанията реализатор. С дребни стъпки вървим напред.

Миналата година си върнахте стадион “Локомотив ”, както и басейна в Спортното учебно заведение. Какви са концепциите ви за тяхното развиване?

Базата “Локомотив ” е много тежка база. Залите са огромни, там са батута, акробатиката и гимнастиката. Специално за батута има извоюван план към Спортното министерство и сега върви процедура на тялото, което е за батут. Надявам се след няколко месеца да се поздравим с нова зала по батут и да можем да домакинстваме лагери на националните тимове, както българския по този начин и интернационалните. Стадион “Локомотив ” сме го дали за стопанисване на съдружие “Локомотив ”. Те се стараят доста, а ние контролораме процесите.

Казахте за залата по батут и плана с Министерството на младежта и спорта, по какъв начин работите с управлението в София поради честата промяна на министрите?

Това по-скоро затруднява управлението на Община Русе и кмета. Ние се стараем със лични старания да решаваме проблемите. Това е с помощта на общите старания на общинското управление. Тук е мястото да кажа, че аз доста се веселя, че на министерската позиция в този момент е госпожа Весела Лечева, тъй като тя е един огромен състезател и човек с визия за спорта, за федерациите и клубовете. Човек, който има концепция по какъв начин би трябвало да се случват нещата в професионалния спорт, само че има взор и върху всеобщия, учебния спорт, основата от където потегля всичко. Миналата седмица разбрах, че в екипа и към този момент е и Йордан Йовчев, което е доста радващо за мен. Той е легенда в международния спорт. Смятам, че министерството сега върви в вярна посока. Срокът е къс, не знам какво биха могли да реализират инфраструктурно, само че тези имена, а има и други, което персонално на мен ми дава вяра за развиването на българския спорт. Повечето ги познавам персонално. Големи спортисти, огромни имена, митове.

Гребците от “Локомотив ” са недоволни от спортната си база в Николово. Там в какви връзки сте и по какъв начин бихте могли да им помогнете ”?

В прелестни отнощения сме с всички спортни клубиве. Обекта там се стопанисва от “Спортни парцели ”, там знаете е и хостела. Кандидатстваме по план към спортното министерство за ремонт и рационализация на хангарите там, надяваме се скоро да го завършваме. Тази промяна, за която и вие казахте обаче все ни връща в изходна позиция, само че имаме вяра скоро да стартира ремонта.

Сега, басейна в учебно заведение “Васил Левски ” си е план на учебното заведение и ние там няма какво да създадем. Новият басейн в Парка на младежта там върви процедура, само че той ще се стопанисва от Общински пазари. Там ми се коства, че най-бързо може да се случат нещата. Аз се връщам на басейна в Спортното учебно заведение. Той обаче е строен за начално образование на децата, той не е обикновено спортно оборудване. Ние го стопанисваме от декември и се стремим да подобрим изискванията там с наши сили. С сътрудниците обаче не го бяхме заложили в бюджета, тъй като тогава не беше в обсега на нашето дружество. В момента е затворен за профилактика, поради прекъсване на топлата вода. През това време ние ще се опитаме да подобрим битовите условия, промяна на душове, плочки, мазилки, боядисване и така нататък Той се употребява от съвсем всички клубове, от фондация “Александър Русев ”, от гребните спортове. Опитваме се да задоволим потребностите на повече спортуващи.

Каква зима да чакат спортистите, поради високите цени ще вдигате ли наемите?

Спортната общественост в общината би трябвало да е спокойна. С кмета сме на едно мнение, че не трябва да покачваме цените. Нашето предпочитание е в този момент нещата да останат по този начин както са. Ще работим в по-икономичен режим
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР