- Г-н Матев, какви са сроковете за плащане на сметките

...
- Г-н Матев, какви са сроковете за плащане на сметките
Коментари Харесай

Тодор Матев, ЧЕЗ: Осигуряваме на клиентите оптимален срок за заплащане на сметките за ток

- Г-н Матев, какви са периодите за заплащане на сметките за ток от семействата поради въведеното изключително състояние за ограничение на разпространяването на ковид?

- За да осигурим допустимо най-оптималния период за възнаграждение на сметките за ток от семействата, за тях той е два пъти по-дълъг от плануваните в Общите условия 10 дни. Клиентите ни могат да заплащат дължимата сума за употребявана електрическа енергия в границите на 20 дни след издаване на фактурата за ползване от ЧЕЗ Електро. Във всяка фактура за употребявана електрическа енергия, издавана от ЧЕЗ Електро се съдържа информация за периодите за заплащане на дължимите суми. При закъснение на заплащането на дължими суми за употребявана електрическа енергия клиентите на сдружението се уведомяват по телефон, е-поща или писмо на книжен притежател.

- Ако някой не успее да си заплати сметката даже в този 20-дневен интервал какво би трябвало да направи?

- Само да уточня, че за облекчение на клиентите при заплащане на сметките за ток, ЧЕЗ Електро България предлага и 9 метода за безкасово заплащане – по банков път посредством пряк дебит, банкомат или платежно разпореждане, по интернет посредством интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или непосредствено през уеб страницата на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard. Възможностите за безкасово заплащане са доста и обезпечават на клиентите задоволително сигурност. В обстановката на изключително състояние предлагаме сметките да се заплащат от разстояние, което ще понижи риска, както за нашите клиенти, по този начин и за чиновниците, които работят в офисите.

Въпреки изключителното състояние, молим към всички битови клиенти, които имат опция да платят в нормалния период, да го създадат. Със своята гражданска отговорност клиентите ще разрешат да се резервира постоянна, сигурна и непрекъсната доставката на електрическа енергия до всички консуматори. Да не пропущаме и обстоятелството, че просрочването на отговорностите след това може да сътвори усложнения при заплащането на повече от една фактура вкупом.

Ако въпреки всичко някой има проблеми, той постоянно може да се обърне към сдружението, с цел да се потърси най-правилното решение. Потребителите могат да се свържат с нас посредством

осведомителната телефонна линия 0700 10 010;

уеб страницата на компанията www.cez.bg;

имейл [email protected] – за услуги на ЧЕЗ Електро България.

- Какви са разновидностите за клиент, който заради характерната обстановка с приемането на пощенски колета, не получи своята хартиена фактура?

Разбира се, най-удобният метод всеки да получи фактурата си, е онлайн. Ние постоянно сме призовавали нашите клиенти да се възползват от него, като се абонират за електронна фактура. По този метод те няма да зависят от разноса на фактури, ще получават фактурите си постоянно в точния момент и ще имат достъп до тях, без значение къде се намират – в България или в чужбина. Абонирането за електронна фактура става през уеб страницата на ЧЕЗ: www.cez.bg. Електронните фактури се доставят на имейла на потребителя до 24 часа след издаването им, което също обезпечава в допълнение време на клиента.

„ ЧЕЗ Електро България “ АД осведоми и със sms клиенти, пропуснали общоприетия период за заплащане на сметката. За задачата би трябвало да се направи регистрация за услугата.

Това става посредством еднократен sms на номер 170077, със наличие цифрите на потребителския номер, който може да се откри във фактурата за електрическа енергия. Клиентът заплаща еднократно изходящото известие съгласно тарифния си проект, без нарастване на цената.

След регистрация инспекцията на отговорности се прави с малко известие с текст „ smetka “ на 170077, а при закъснение на заплащането, ние изпращаме напомнящо известие. Държа да подчертая, че всички разноски по изпращане на информативните sms-и се поемат от ЧЕЗ Електро България. Услугата може да се съобщи и онлайн на www.cez.bg.

Вече се чуват изказвания, че обстановката с ковид трансформира нашия живот. Нека всички действаме рационално, солидарно и отговорно, с цел да го променим в вярната посока, като улесним живота си, когато той се върне към своя естествен ход.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР