- Г-н Кралев, как ще коментирате обвиненията, които снощи спортният

...
- Г-н Кралев, как ще коментирате обвиненията, които снощи спортният
Коментари Харесай

Красен Кралев: Убеден съм, че Радостин Василев е наясно, че говори абсолютни лъжи

- Г-н Кралев, по какъв начин ще коментирате обвиняванията, които нощес спортният министър Радостин Василев насочи против Вас в предаването на Сашо Диков?

- Как да разясня несвързаните бъртвежи на един човек с големи дефицити и тежки душевен отклонения. В думите му няма никаква конкретика, нито едно правдиво обвиняване. Убеден съм, че Радостин Василев е наясно, че приказва безспорни неистини, само че хората са го споделили – змията хапе най-вече, когато я е боязън.

- Приемате ли като опасност думите му, че Борисов и останалите може да се спасят, само че вие няма да можете?

- Няма от какво да се избавям. По време на двата ми мандата като министър на младежта и спорта свършихме голяма работа. Може и да сме допускали неточности, само че всичко е било почтено, изцяло законно и транспарантно. В услуга единствено и само на българския спорт.

- Радостин Василев твърди, че поръчвате да се написа против него. Включително цитира и организация ПИК. Твърдения, които от името на редакцията мога да заявя, че са погрешни. Защо съгласно Вас спортният министър лъже?

- Цялата сбирщина, която ръководи България сега, е известна с афинитета си към лъжата и измамата. Лъжат от боязън, че хората разкриха, че са въздух под налягане и скоро ще им кажат: „ Вратата е там! “. Лъжат от боязън, че няма да им стигне времето да откраднат това, което им се желае, нито ще съумеят да изпълнят дилемите, които господарите им са сложили.

Медиите пишат за злоупотребите с власт от страна на Радостин Василев, само че не по моя поръчка. Спортът е в потрес от това, което му се случва! Постоянно се получават недоволства от липса на съответно финансиране на българския спорт, липса на бистрота за сумите за финансиране на федерациите, както и на справедливи критерии по които се отпускат парите. Българските спортисти имат потребност от грижи и внимание. Вместо това срещат нападателно държание и празни обещания. Финансиране липсва! Редица федерации са подложени на систематичен тормоз от страна на Радостин Василев, който се прави на огромен мъж като им стопира финансирането. Някои от тях споделиха за безобразията, които се правят в спортното министерство, други мълчат от боязън. Но ние знаем всичко.

Знаете ли, политици и спортисти ни се обаждат и се смеят на поръчковите текстове на Радостин Василев, в който самият той се разказва като заслужен за министър председател или най-малко вътрешен министър. Вие си отговорете в чий болен мозък се въртят сходни маниакални мисли и какво може да направи, с цел да реализира задачата си. Но е жертван на неуспех!

Преди седмица човек от екипа на Василев звънеше обезверено в редакциите на редица медии, с цел да се моли да пуснат поразителен материал във прослава на министъра - с заричане, че съответната медия ще бъде включена в листата на Тотализатора за реклама. Само от „ Стандарт “ се подлъгаха и пуснаха  този поразителен материал. Ако не сте го прочели – прочетете го, краткотрайно изпълняващия активността състезателен министър си го е споделил във Facebook.

- Имате ли визия защо приказва Радостин Василев, когато ви упреква в занемареност и подписване на неизгодни покупко-продажби?

- Дори Радостин Василев няма визия защо приказва – това криво-ляво момче назначи най-лумпенизирания екип, управлявал ММС в миналото. Могат да си измислят всевъзможни нелепости и неистини - от време на време от непросветеност, от време на време целеустремено. Както споделих, при нас всичко е било почтено, изцяло законно и транспарантно. Василев разгласи война на целия спорт. Неговата задача е да обслужва федерациите и клубовете, а не да ги преследва и тероризира. Думата „ министър “ етимологически произлиза от латински и значи чиновник (в смисъл на обслужител), надлежно първи чиновник на страната. Това на него не му е известно! Той се счита за притежател на парите на федерациите.

Всички министерства сега са дадени под аренда на разнообразни олигарси. Публична загадка е кой конфигурира Василев на поста и каква му е задачата. Готвят няколко големи измами и обири, които ние деликатно следим и ще предотвратим. Събираме доказателства и когато сме подготвени, ще ги предоставим на общественото внимание. Ние не приказваме празни приказки – както прави Руди Гела.

- Притеснен ли сте за себе си и околните си след всичките обвинявания по Ваш адрес?

- Обвинения не съм чул. Само ругатни и клюки.  Не се тормозя от нищо! Една година нищо не работят - единствено ровят като кокошки из кашоните в килерите на Министерството, с цел да ни дискредитират. Привикват служителки на ММС и ги заплашват. Това ли е мъжко държание?!  Убеден съм, че никакво съществено нарушаване не е намерено, тъй като няма такива. Близките ми са корави хора. Ще минем и през това. Още малко остава.

- Очаквате ли да бъдете задържан?

След противозаконния арест на Бойко Борисов, водач на най-голямата опозиционна партия, всичко е допустимо. Преди година в България бе осъществен държавен прелом - от едни хора,  планове на престъпния и олигархичен капитал. Тези хора се провалиха и си отиват. Ще се опитат да нанесат оптимални провали преди народът да ги опустоши. Знаят, че времето им изтича и по тази причина агресират.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР