Г-н Герджиков си става една политическа фигура, защото неговата кандидатура

...
Г-н Герджиков си става една политическа фигура, защото неговата кандидатура
Коментари Харесай

Йотова: Очаквах сблъсък генерал-генерал

„ Г-н Герджиков си става една политическа фигура, тъй като неговата кандидатура си е политическа, зад нея стои партия ГЕРБ. Оттук нататък ще разсъждаваме и върху тази повърхност. ” Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „ На фокус с Лора Крумова ” по Нова тв.

Тя съобщи, че е срещу разделянето генерал-интелектуалец.

„ Аз съм за индивида на действието, а не за индивида на кабинета ”, сподели Йотова. Тя изясни, че познава проф. Анастас Герджиков. Аз нееднократно съм гостувала в Софийския университет. Смятам, че се разбираме отлично. Като конкурент не го познавам, ще би трябвало да го чуем с първите му послания, с гледната му точка по разнообразни тематики - вътрешни и интернационалните ”, сподели Йотова.

Относно отхвърли на водача на ГЕРБ Бойко Борисов да се кандидатира, Йотова сподели, че е разочарована.

„ Очаквах този конфликт. Четири години сякаш опълчването ни вървеше тъкмо по тази линия - военачалник и военачалник, в случай че би трябвало да вляза във вашата стилистика и реторика, само че той някак не посмя ", разяснява още Йотова.

„ Тогата е нещо доста свещено и доста особено изключително когато се открива академичната образователна година. Възпитаник съм на Софийския университет и помня тогава в два случая, когато ме одобриха и когато ми дадоха дипломата. Тогата се счита на знак на познанието, на истината, много жестоко е да се употребява за политически цели ", разяснява още вицепрезидентът.

Относно това, че тя и президентът Румен Радев изгубиха поддръжката на Движение за права и свободи, Йотова сподели, че разчита на мъдростта на техните гласоподаватели.

„ Движение за права и свободи е политически фактор в България, не недооценявам техните гласоподаватели ”, сподели Йотова.

Няма напрежение сред президентската двойка Радев-Йотова и Българска социалистическа партия поради плана на Кирил Петков и Асен Василев, сподели още вицепрезидентът.

Няма потребност от категорично разграничение от плана „ Промяната продължава ”, счита още Йотова. „ Радев е почтен човек. Ако беше направил партия, щеше да излезе и да призове хората да гласоподават за нея ”. Обвиненията, че е разединител са опорната точка, счита още Йотова. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР