Г-н Андреев, в общественото пространство излезе информация, че заместникът на

...
Г-н Андреев, в общественото пространство излезе информация, че заместникът на
Коментари Харесай

Методи Андреев пред Фрог: Проф. Габровски, сбъркахте! Аз също сбърках, като приех да съм депутат от ГЕРБ 

Г-н Андреев, в публичното пространство излезе информация, че заместникът на съветския патриарх Антоний и съветската посланичка Елеонора Митрофанова са гостували във вторник вечерта на Симеон Сакскобургготски. Как ще коментирате тази среща?

 

Споменете си по какъв начин преди време Симеон Сакскобургготски  беше поканен да стане министър председател. Това беше проекта “Шипка ”. 

 

Какъв е този проект?

 

Той бе проведен от така наречен “Монтерейски кръг ”. В този “заговор ” участваха починалият към този момент ген. Любен Гоцев, Димитър Иванов.Тогава сред тях и Сакскобургготски имаше медиатори. Затова ми се коства обикновено той да бъде  посетен от Антоний и съветската посланичка. Не е загадка, че самата фамилия има историческа връзка с съветските династии. Знае се, че тази връзка е поддържана по времето на Съюз на съветските социалистически републики и Народна република България. Не на вятъра оперативната разработка по отношение на царското семейство бе спряно от Първо основно ръководство. Но по този начин и не стана  ясно за какво службата видите ли, е спряла да се интересува от Симеон Сакскобургготски. Известни са неговите връзки с Илия Павлов от “Мултигруп ”. Той пък имаше контакти с Русия. Много е забавно инцидентно ли Борисов стана основен секретар на Министерство на вътрешните работи, кой го уточни да стане подобен и кой го поддържаше?

 

Кажете кой?

 

Подкрепяха го Движение за права и свободи, Бриго Аспарухов. А  Аспарухов пък бе препоръчан от Симеон Сакскобургготски да му стане консултант по национална сигурност. Спомняте си какъв интернационален скандал стана. 

 

От думите ви излиза, че нищо не се е трансформирало, по този начин ли?

 

Да, всичко си е както досега. Най-вероятно за отхвърли да влезем в Шенген има и политически, и стопански съображения. Но ние би трябвало самите нас да почистим. Много е елементарно да виждаш сламката в непознатото око, само че да не виждаш гредата в своето. Вижте какви хора започнаха да се изричат за Шенген. Вчера излезе проф. Стоян Денчев. Той надали не ни убеждава,че корупция има на всички места и колкото една страна е по-голяма, толкоз и корупцията е огромна. Проф. Денчев, малко се спрете. Умен и просветен човек сте. Но сте и президент на “Мултигруп ”, и помощник на Държавна сигурност. И за какво тези хора непрестанно ни внушават, че те са най-големите българи?! Трябва да се огледа трезво.  

 

Вие какво виждате?

 

Отказът да  не бъдем признати в Шенген е огромен коз в ръцете на антинатовските и антиевропейски сили в България. Сега стартират да ни приказват- ето виждате ли, нас ни третират като втора употреба хора, вземат решение си техните вътрешнополитически проблеми на наш тил. Да, най-вероятно и подобен миг е допустимо да има. Но истината е, че всеки ден потвърждаваме, че не сме за Шенген. 

 

По тематиката започнаха да се замерят ГЕРБ и Политическа партия. Чия е виновността съгласно вас?

 

Чух какво споделя българския Меси. Но Лионел Меси е постигнал действителни неща в своята кариера. Той е бил 7 пъти притежател на “Златната обувка ” и 6 пъти притежател на “Златната топка ”. Има и куп други награди. Той има действителен принос в международния футбол. Искам да попитам Бойко Борисов какво самочувствие има, с цел да каже, че е бил най-хубавия? Това, че си най-дълго управлявалия министър председател не значи, че си бил най-хубавия. Какво ни завеща ръководството на Борисов? Какво стана със свободата на словото по време на Борисов? Превърна ли той демокрацията във фасадна? Унижи ли институциите и Народно събрание? Постигнато ли бе господство на закона?   Ние сме най-болната и най-бедна нация. Ние сме най-корумпираните в Европейски Съюз, обратно на изказванието на проф. Денчев - дребна страна с голяма корупция. По времето на Борисов корупцията се трансформира в пандемична и ендемична. Монополизацията на стопанската система - това бе време на владичество на олигарси и монополи. Също по този начин гибел за дребния и междинен бизнес.  Имаше големи остатъци, а Министерски съвет можеше да разпределя парите на страната без глоба на Народно събрание. Прокуратурата и силовите ведомства се трансфораха в бухалки. Това бе по времето на Борисов. Той няма нито един триумф. 

Но се хвали с издигнати пътища, автомагистрали. 

 

Като строителен инженер ще ви кажа, че бяха построени извънредно скъпи строителни обекти със подозрително, дои лошо  качество. Фразата, която доби известност е “Ремонт на ремонта, на ремонта ”. Учудих се на самочувствието на Борисов. Смятах, че то би трябвало да се базира на действителни триумфи. Ако има най-малко малко възприятие за мярка, Борисов не би се самоизтъквал по този метод. Г-н Борисов не зная какъв брой обича да чете, само че ще му дам съвет да прочете един доста прекрасен роман от Йордан Радичков - “За простотията ”. Ще му бъде потребен. Казвам тези неща, тъй като другояче ще бъдем лъгани и водени за носа. 

Горещата тематика от два дни е дали Борисов се е срещал с президента Румен Радев. Защо Политическа партия повдигна тази тематика? 

Борисов излезе обиден да изяснява, че това не е правилно. Радев също се изрече прекомерно внезапно за момчетата от Политическа партия.  Не зная дали са се срещали. Но за слепите и глухите е ясно, че сред президентството и Банкянските сараи има забележителна съгласуваност. Най-вероятно сред двамата има медиатори. Малко евентуално е те да са се виждали директно. Посредниците могат да свършат тази работа, значим е резултата.

  

Какъв е той?

 

Борисов и Радев имат един зложелател - Политическа партия. Тези момчета влязоха с бутонките в много деликатни сфери на българското задкулисие. Те имаха смелостта да приказват и да основат условия за отделяне на страната от съветската енергийна взаимозависимост. А това е удар против прокремълските  настроения към президента. Що се отнася до Борисов - за неговото ръководство излязоха нелицеприятни истини - за градежа на Автомагистрала “Хемус ”, за ББР и т. н. Неволята направи съдружници двамата съперници Борисов и Радев. Както се споделя врагът на моя зложелател е моя другар. Ние не би трябвало да се учудваме, че има съгласуваност във връзка с дейностите на Борисов и президента. 

 

Смятате ли, че номинирания от ГЕРБ за министър председател проф. Николай Габровски ще успее да сформира настоящ кабинет?

Това е един извънредно образован и добър човек. Оставете, че е професор. Той е доктор с фамилна история в неврохирургията. Но си мисля, че този ход на Борисов по никакъв начин не е неприятен. На България и би трябвало неврохирург. След него анестезиолог, след това реаниматор и най-после патолог, както е тръгнала работата. Разбирам какви цели преследва ГЕРБ. Те постоянно са търсили хора персони, смокинови листа, с които да прикрият герберските срамотии. Не мога да схвана за какво проф. Габровски се съгласи да направи тази рискована за неговия престиж игра. Защото, в случай че бе сигурен, че ще е министър-председател - добре. Вероятно се усеща квалифициран за този пост. Но той доста добре знае, че няма да е министър председател. Защо той не споделя кой го номинира? Представете си мен като строителен инженер да ме създадат началник на клиниката по неврохирургия. 

Звучи ми комично. 

И вярно, за какво аз не познавам науката, логистиката, апаратурата, хората. Нищо не зная. А този превъзходен неврохирург каква подготовка има в политиката, с цел да е подготвен да сформира кабинет?! Сигурен съм, че проф. Габровски ще избере прелестен министър на опазването на здравето. Но по какъв начин ще си откри финансов  министър, кой ще му избере шефа на Министерство на вътрешните работи? Кой? Това е една бутафория. В момента на проф. Габровски му готвят кабинет. Готвят му го същите тези хора, които са издигнали и него, само че той не желае да назове.  Зад проф. Габровски се вижда задкулисието. Историята на подобен вид министър председатели не е добра. Спомняме си проф. Беров, проф. Герджиков, проф. Близнашки, другия проф. Герджиков - претендента на ГЕРБ за президент. Когато искаш да излъжеш гласоподавателите, ти избираш влиятелен човек, който неразбираемо защо  взема решение да жертва престижа си на академик и да заложи на карта своя престиж като политик. 

Имате ли пояснение за какво Борисов ползва таза тактичност?

ГЕРБ демонстрира комплекса към интелигентните хора. Борисов не знае езици, няма образованието на проф. Габровски. Характерния комплекс на неукия човек, само че това не взема решение казуса. Само мога да кажа: Професор Габровски, тук сбъркахте. И ви го споделя човек, който също сбърка. Аз също сбърках, когато одобрих да стана народен представител от гражданската квота на ГЕРБ.  Но най-малко бях изкушен. Г- н професор, имате упоритост, само че вие няма да станете министър-председател. Вероятно разковничето той да се съгласи да бъде номиниран за министър председател се крие в онази информация, която стартира да се появява за неговите бизнес забежки. Смятам, че това е по-скоро ангажимент за уговорката. Някой е направил жест към него  и в този момент го връща. Бил съм очевидец на сходни връзки. Иначе не  мога да си показва, че този интелигентен  човек би станал претендент за министър председател, след срамните разкрития за корупционната факханалия, която е царувала по времето на ръководството на ГЕРБ. 

 

Интервю на Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР