Г-н Андреев, по традиция всеки нов собственик сменя ръководството на

...
Г-н Андреев, по традиция всеки нов собственик сменя ръководството на
Коментари Харесай

Николай Андреев: NOVA е безспорният избор на българите в активна възраст

Г-н Андреев, по традиция всеки нов притежател сменя управлението на медията, когато влезе във притежание. Вие обаче оставате основен изпълнителен шеф на "Нова Броудкастинг груп ". Каква е тактиката ви за развиване на компанията?

Повече от 11 години съм част от мениджърския екип на Нова Броудкастинг Груп (НБГ). Това дава преимуществото да познавам добре компанията, опциите й за напредък и капацитета на хората, които работят в нея. Запазваме одобрените лидерски позиции на българския медиен пазар и НБГ продължава да е основен фактор за неговото развиване. Вече като част от Юнайтед Груп - водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, вероятностите на компанията за нови достижения доста се усилват.

Управлението на мултиплатформена медийна и софтуерна компания от мащаба на НБГ изисква дълготрайна визия за стабилно развиване, включително и стратегически метод към всеки обособен медиен или цифров артикул в портфолиото ни, който може да обезпечи конкурентно преимущество.

Виждам обещаващи благоприятни условия в няколко предпочитани посоки, в които влагаме - българско кино наличие, извънредни спортни събития, местни стратегии и одобрени международни формати, висококачествено новинарско наличие и нови цифрови артикули.

Работим интензивно и по цялостната софтуерна рационализация на Нова Броудкастинг Груп. Тя ще приключи до края на идната година, когато ще предложим NOVA и спортните канали в 4К резолюция, а останалите – в най-малко HD качество. NOVA ще има привилегията да е първият политематичен канал в България, който се създава в 4К качество.

Към спортното наличие, което предлагаме в програмата на DIEMA XTRA и PLAY DIEMA XTRA, ще прибавим едно от най-оспорваните и зрелищни футболни шампионати в Европа –германската Бундеслига. Придобиването на правата за шампионата сложи нуждата да създадем още един състезателен канал, който ще представим през есента.

Само немското състезание ли ще се излъчва по него?

Новият канал ще предложи на феновете премиум спортно наличие в HD качество 24/7. Първоначално там ще бъдат програмирани дуелите от две футболни шампионати от Топ 5 на Европа – първа и втора Бундеслига, Френската лига 1, както и надпревари от Формула 1. Подобно на шампионатите от Английската висша лига и българското състезание, към мачовете от Бундеслигата също ще има студийна стратегия. След старта му, ще продължим да обогатяваме програмата на канала, по отношение на спортното наличие в пакета DIEMA XTRA.

Същевременно сега компанията е един от огромните продуценти на телевизионно и игрално кино. Доказахме го още веднъж и в новия ефирен сезон с програмирането на четири български сериала. За последните 5 години истинското кино наличие в праймтайма на NOVA възлиза на съвсем 750 часа. Отчитаме сериозен зрителски интерес към сериалите и в онлайн платформите Nova Play и Vbox7.

Стартирахме напълно ново предаване, което е без аналог в телевизионния ефир – „ Вечерното шоу на Рачков “. В последните две години експериментирахме с въвеждането на нови риалити формати като „ Игри на волята “ и „ Един за различен “.

Нашите стратегически цели постоянно са били високи, а и като водач на пазара имаме отговорността да бъдем най-малко една крачка напред. Това, което мога да обещая е, че ще продължим да задаваме висок съперник стандарт в медийната промишленост, да предлагаме богато телевизионно многообразие от продукции и да осигуряваме 360-градусови благоприятни условия за рекламодателите.

"Юнайтед медия " - част от Юнайтед груп, има 45 тв канала, които се популяризират в Сърбия и Хърватия, а част от тях - спортните им канали да вземем за пример, се одобряват във всички страни от някогашна Югославия. Ще обменяте ли наличие с тях? Нова тв ще излъчва ли сръбски или хърватски продукции примерно?

Юнайтед Груп работи на територията на седем страни и, посредством своите медии, предлага най-привлекателната селекция от телевизионно наличие от целия свят на пазар от над 40 млн. души. Юнайтед Медиа създава хитови стратегии и сериали, а също по този начин има изключителните права в района за някои от най-атрактивните спортни надпревари в света.

Принадлежността на Нова Броудкастинг Груп в фамилията на мултинационална компания като нея е изключителна опция за реализиране на високо равнище на синергия и обмяна на качествено наличие. Последното обаче би трябвало да е съобразено с ползите на нашата публика. Всяко програмно решение е предшествано от дълго изследване и обширен разбор, основан върху желанията на българския фен.

Какво следва да се трансформира в програмата на NOVA?

NOVA е безспорният избор на аудиторията в дейна възраст и продължава да води безапелационно в класацията на най-гледаните малките екрани в страната. В последните години сме в позицията да надскачаме не съперниците, а сами себе си. Стартирахме сполучливо доста мощен и разнороден пролетен сезон – с одобрените формати „ Като две капки вода “, „ Един за различен “, сериалите „ Откраднат живот: Финалът “, „ Братя “, „ All Inclusive “, както и премиерните заглавия „ Забраненото шоу на Рачков “ и „ Отдел Издирване “. Пийпълметричните данни за месец март демонстрират, че сме нараснали преднината си в прайм тайм до цели 42%, по отношение на втората телевизия в класацията.

Освен доста усъвършенстваните резултати за водещия ни политематичен канал, отчитаме повишение на гледаемостта и на всичките си телевизионни канали в групата.

Знаем, че аудиторията става все по-взискателна и сериозна, по тази причина при програмирането търсим високо продукционно качество и креативност по отношение на упованията на българската публика. Следим и настоящите трендове в международната телевизионна промишленост. Проучваме нови формати с капацитет да бъдат включени в програмната ни скица. С външните продуценти имаме общата цел да надградим постигнатото.

В кратковременен проект към този момент работим по плановете за есенния ефирен сезон, които са в друга фаза на подготовка. Това, което мога да кажа в този момент е, че ще предложим амбициозна и богата стратегия. Още по-силно ще бъде наличието на неповторимото българско наличие в ефира на NOVA.

В началото на пандемията преди година конкурентната ви телевизия спря новите си продукции и мина на повторения. Нова тв не го направи. Защо? Как се отрази това на финансовото ви положение? Тогава на Нова тв също й се наложи да редуцира хора.

Първоначалните бизнес прогнози за предходната година бяха оптимистични, само че скоро настъпиха съществени промени, подбудени от пандемията от ковид, в това число и от боязън от незнайното. Най-лесното решение беше да замразим плановете си. Не го направихме, тъй като считам, че това е неверна стратегическа стъпка. Предприехме други дейности, с цел да се приспособяваме оптимално бързо към новата обстановка. Още преди въвеждането на първите по-строги ограничения в България прегледахме и оптимизирахме всички разноски на сдруженията в групата. Това ни даде опция да подобрим успеваемостта и да запазим вложенията си в качествено наличие. Дължим го на феновете и рекламодателите. Миналата година успяхме да стартираме нови продукции в прайм тайма на NOVA – риалити формата „ Един за различен “ и три сериала – „ Ягодова луна “, „ All Inclusive “ и „ Братя “.

Нещо повече, протегнахме ръка и на компании от разнообразни браншове, които понесоха най-тежките удари в изискванията на международна пандемия. Нова Броудкастинг Груп и дъщерното й сдружение Нет Инфо сътвориха Фонд „ NOVA опция за теб “ на стойност 1 милион лв. в помощ на дребния и междинен бизнес в България. Това даде късмет на 100 български компании да разпространяват активността си посредством лъчение на финансирана от Фонда рекламна акция в телевизионния ефир и в цифровите активи от портфолиото на компанията. Още едно доказателство за мощния обществен ангажимент и корпоративна отговорност, с които Нова Броудкастинг Груп се отличава.

Какво е особеното за малкия екран една година по-късно, откакто пандемията от ковид продължава, само че бизнесът като че ли този път не е толкоз изплашен?

Една година по-късно отчитаме смяна в зрителските привички. Затварянето в домовете и работата от у дома докара до по-голямата консумация на телевизионно наличие. Аудиторията в България е почнала да гледа повече вести, филми и сериали, развлекателни излъчвания. Ако има добра вест за пандемията, то тя е в наклонността да се търси надеждна и професионална информация. Заплахата от подправени вести е голяма, само че през днешния ден виждаме, че хората се връщат към обичайните тествани източници на информация, които могат да подсигуряват меродавност.

В съпоставяне с 2020 година следим по-високи равнища на гледаемост през целия ден, в това число и през уикендите, което също е разследване от пандемията и неналичието на опция хората да излизат на открито. Традиционно дамите гледат повече телевизия от мъжете, само че пандемията промени и това - сега ползата е подравнен. Това дава нови изключителни благоприятни условия за рекламодателите. Очакванията ни за 2021 година е рекламният пазар да има растеж сред 6-7%. Според развиването на Covid рецесията обаче е допустимо темповете на напредък да бъдат по-ниски.

Интервюто в " "
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
1 коментар Отначало ми споделяше, че в леглото всичко е разрешено, а по-късно се стартира: " С кюфтета не може! Защо си домъкнал тази бира? " Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЛични връзки против професионални решения в „ Откраднат живот: Финалът “ " Лъжа ", " операция ", " подривна активност ": Раул Кастро, който напусна лидерския пост на Кубинската комунистическа партия, не крие какво мисли за интернетИнцидентът е станал към 8.00 часаУстройството сподели акуратност от 95%Тежка техника разчиства пътяТой ще употребява 3200 спътника към Земята за световно покритиеЗа какво алармираха фенове на NOVAНе пропускайте новите епизоди на престъпната драма по NOVAРуснаците споделят, че става дума за ученияКакво разяснява някогашният зам.-външен министър Милен КеремедчиевВижте кои са теКакъв кабинет и при какви условия биха подкрепили от ДПСПевецът разкрива един от сложните интервали в живота сиСтируд акцентира, че изгодите от имунизацията са доста по-големи от рисковетеИнцидентът е станал в региона на Вонеща водаМиналата година страната ни заемаше 111-а позицияОт мрежата 10 бабини мъдрости, които вършат живо
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР