Г-жа Нинова не си ли говори с нейните евродепутатите, не

...
Г-жа Нинова не си ли говори с нейните евродепутатите, не
Коментари Харесай

ГЕРБ: Нинова да пита Радев за превозвачите - Борисов ги е защитавал и пред Макрон, и пред Меркел

Г-жа Нинова не си ли приказва с нейните евродепутатите, не знае ли какво се разисква в българския парламент, не знае ли какви са дейностите на държавното управление, че дава такива конференции. В свое изявление предходната седмица господин Курумбашев удостовери, че всички партии в европарламента и в българския парламент са за настояванията на превозвачите. Г-н Курумбашев се е подписал под декларация на всички евродепутати в поддръжка на държавното управление и на българските превозвачи. Това сподели на конференция депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов във връзка обвиняванията, отправени на днешната конференция на Българска социалистическа партия, че държавното управление е проспало една година да отбрани ползите на българските превозвачи.

Питам за какво рецидивира този чудноват феномен - имаше и предходни обстановки, в които госпожа Нинова не знаеше какво се случва в българския парламент, добави Иванов.

Българското държавно управление пази българските превозвачи. Миналата година господин Андрей Новаков и министър Московски са сложили червени линии, които българското държавно управление не може да премине. Тези червени линии до ден сегашен се отстояват от българското държавно управление и от нашите евродепутати съобщи Иванов. Той посочи, че алените линии са свързани главно с командировките на служащите, с почивките в кабините на камионите.

Днешната конференция на Българска социалистическа партия беше тежка централизация на некомпетентност, на непросветеност и на завист, акцентира депутатът от ГЕРБ Тома Биков. От една година министър председателят Борисов слага въпроса за пакета за подвижност на всяка своя среща с всеки европейски водач, в това число и с президента Макрон, и с канцлера Меркел. По този метод се пази българската позиция, която предходната седмица беше призната в Народното събрание, в това число и с гласовете на Българска социалистическа партия - дадем мандат на държавното управление да пази тази позиция, която министър председателят пази една година. За мен днешната конференция на Българска социалистическа партия е един финален опит по някакъв метод да се хвърли сянка върху българското европредседателство. От 4-5 месеца това е главната цел и единственото занятие на Българска социалистическа партия - "как да създадем по този начин, че да провалим европредседателството, тъй като то е на ГЕРБ ". То не е на ГЕРБ, това европредседателство е на България е и то е доста сполучливо. То е даже по-успешно, в сравнение с ние самите сме очаквали, добави Биков.

Надявам се госпожа Нинова да се е присетила да попита за пакета за подвижност и президента Радев, който през последната година два пъти се срещна с президента Макрон. Предполагам, че той е сложил там този въпрос, или в случай че не го е сложил, да го попита за какво не го е сложил. Премиерът имаше срещи с Макрон и постоянно е поставял въпроса, съобщи депутатът от ГЕРБ.

На въпрос по отношение на поисканото от Българска социалистическа партия чуване на премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила в утрешното съвещание на Народното събрание по тематиката, Биков отговори: "Викане на премиера е Народното събрание в деня, в който в София идват всички европейски водачи, плюс водачите на Западните Балкани, които се събират за първи път в този формат, е удостоверение на казаното. Българска социалистическа партия не ги интересува какво ще им каже министър председателят, интересува ги да събарят страната ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР