Г-жа Габриел е член на ЕК и човек, който комуникира

...
Г-жа Габриел е член на ЕК и човек, който комуникира
Коментари Харесай

Георги Харизанов: Петков и Василев не са на нивото на Габриел

„ Г-жа Габриел е член на Европейска комисия и човек, който комуникира на високо политическо равнище с всички. В идващия миг се сещам за „ Урсула вика Киро, и тя ми вика и аз крещя “. Да не вършим толкоз незаслужени похвали на хора, които не са на равнището на Габриел “.

Това сподели Георги Харизанов пред bTV в отговор на коментар на другия събеседник Асен Генов, съгласно който Кирил Петков и Асен Василев са на равнището на Мария Габриел.

По думите на Харизанов това е голям комплимент за водачите на „ Продължаваме промяната “.

Той акцентира, че за него не било изненада кандидатурата й за министър председател.

„ Плюсовете са доста и ще бъдат оценени, в случай че първият мандат се осъществя “, безапелационен бе той.

Харизанов разяснява, че преди време се спрягало името на Кирил Петков, тъй като имал връзки в Европа, само че след тази номинация това изглеждало „ смешно “.

По думите му даже ГЕРБ да се контракти с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ за необятно подкрепено държавно управление, няма причина измененията, за които са се договорили с Политическа партия, да не минат.

„ И двете сили би трябвало да създадат всичко допустимо, в случай че има държавно управление с първия мандат да се одобряват всички нужни закони “, безапелационен бе той.

Асен Генов пък акцентира, че кандидатурата на Габриел е нещо ново за него, само че не е сюрпризиран.

„ Борисов показва високо равнище на игра на покер. Той играе пресиращо и нападателно в половината на съперника. През нейната кандидатура приказва на Политическа партия и Демократична България “, съобщи Генов.

По думите му тя би се справила доста добре с тежите въпроси за България и да е образец с Австрия и Нидерландия, които са ни блокирали за Шенген.

„ Искам да видя Петков и Василев с какви причини ще откажат “, уточни той.

„ Хипотезата да няма постоянно държавно управление, а служебното да добута да влезем в Шенген е действителна “, посочи Генов.

По думите му тази догадка, Радев да вкара България в Шенген, е крачка към президентската република.

Според него е належащо ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се коалират.

По думите му в случай че всяка партия се придържа към обещанията си, ГЕРБ не би трябвало да търси поддръжка от Българска социалистическа партия.

„ Единственото решимо уравнение е през първите двама “, безапелационен е Генов.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР