Г-7 изрази съгласие, че талибаните трябва да позволят безопасно отпътуване

...
Г-7 изрази съгласие, че талибаните трябва да позволят безопасно отпътуване
Коментари Харесай

Г-7 постави условие номер едно пред талибаните

Г-7 изрази единодушие, че талибаните би трябвало да разрешат безвредно тръгване на афганистанци, които желаят да изоставен Афганистан, след крайния период 31 август, съобщи английският министър-председател Борис Джонсън, представен от Ройтерс.

" Това, което ние от Г-7 направихме през днешния ден, е, че се споразумяхме освен за общ метод за справяне с евакуацията, само че и за пътна карта за метода, по който ще се ангажираме с талибаните ", сподели Джонсън след изключителна виртуална среща на водачите от Г-7.

" Условие номер едно, което ние от Г-7 слагаме, е, че те би трябвало да подсигуряват до 31 август и по-късно безвредно прекосяване на хората, които желаят да заминат ", съобщи той.

" Някои от тях ще кажат, че не одобряват това, някои от тях, уповавам се, ще видят смисъл в него, тъй като Г-7 има доста съществени лостове за практикуване на напън - стопански, дипломатически и политически ", сподели Джонсън.

По думите му " големите лостове ", които Г-7 може да употребява във връзка с талибаните, включват задържането на доста финансиране.

" Това, което споделяме, е, че не може Афганистан още веднъж да става удобна почва за терора, не може Афганистан да става наркодържава, девойките би трябвало да получават обучение до 18-годишна възраст ", сподели Джонсън.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР