Футуристи и писатели на научна фантастика някога предсказаха, че след

...
Футуристи и писатели на научна фантастика някога предсказаха, че след
Коментари Харесай

Шокиращото предсказание на учените: до 2050 г. повечето хора ще бъдат... роби

Футуристи и писатели на научна фантастика в миналото предсказаха, че след години ще живеем под водата или ще караме летящи коли... Сега обаче специалисти ни шокират с нещо доста по-притеснително - ето какво бъдеще виждат те.

99% от хората ще станат плебеи... С бързото развиване на изкуствения разсъдък доста от хората се тормозят, че ще изгубят работата си. Съвсем скоро хората ще бъдат сменени от изкуствения разсъдък. И освен, написа WDay.

Според Джордж Стахов, стратегически шеф в интернационална рекламна организация твърди, че: „ Хората са склонни да надценяват въздействието на новите технологии в кратковременен проект и да го подценяват в дълготраен проект. Това е известно като закон на Амар. Сега се шуми доста за  AI и хората са в суматоха, че GPT-4 ще унищожи работните места на белите якички през идващите няколко години. "



Реално нещата са много по-сериозни и страшнички. До 2050 година AI в действителност ще промени света. И съгласно Стахов има два разновидността.

Бъдещето наподобява много мрачно... В него тези, които управляват AI, ще получат голяма власт, до момента в който 99 % от популацията ще бъде лишено от изборни права.

„ Кралете “ на изкуствения разсъдък ще управляват данните в света и ще трансфорат останалите в свои плебеи.



Алтернативата е оптимистичният сюжет. „ В него цялото човечество се възползва от ИИ посредством усъвършенствано опазване на здравето, по-бърз превоз и по-малко замърсяване на планетата.

Машините в действителност ще свършат по-голямата част от работата. Но на хората ще се заплаща съществена заплата, което ще ни разреши да се любуваме на повече свободно време и да се осъществяваме в творчеството. Наистина, това ще изисква радикални промени в обществото и в метода ни към образованието “, споделя Стахов. Звучи като химера, нали?

Според вас кой от сюжетите е по-вероятен? Аз май съм черноглед... Дано не съм права.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР