Футболният ЦСКА, който спечели Купата на България през сезон 2020/2021,

...
Футболният ЦСКА, който спечели Купата на България през сезон 2020/2021,
Коментари Харесай

КАС потвърди: ЦСКА е спортен наследник на фалиралото "ПФК ЦСКА" АД

Футболният ЦСКА, който завоюва Купата на България през сезон 2020/2021, е състезателен правоприемник на банкрутиралото сдружение " ПФК ЦСКА " АД. Това излиза наяве от решение по делото на мениджъра Сокена Ба против клуба.

Така Международният състезателен съд в Лозана публично удостовери мнението на ФИФА от предходната година.

Снимка: Lap.bg

Сокена Ба се обърна към Спортния арбитраж в Лозана поради 50 000 евро, дължими от банкрутиралия " ПФК ЦСКА " АД. Тя обаче няма да получи парите, защото не е предявила претенциите си в делото по неплатежоспособност.

В същото време в Лозана потвърдиха, че одобряват ЦСКА за състезателен, само че не и за юридически правоприемник на остарялото сдружение.

" Те излязоха с публична позиция и споделиха: " ЦСКА е състезателен правоприемник на банкрутиралото сдружение. Тази дискусия съгласно мен се води само в България. Мисля, че за Световната (ФИФА) и Европейската централа (УЕФА) този въпрос не седи от дълго време ", съобщи пред bTV юристът на " алените " Станислав Трендафилов.

Снимка: Lap.bg

Той е безапелационен, че ЦСКА не претендира да е правоприемник на " Литекс ", каквато информация се появи по-рано.

" Литекс " е неуместна тезата. Защитната теза е, че чисто юридически ЦСКА не може да се обвърже със остарялото сдружение, което даже към момента съществува... Чисто юридически няма идентитет сред остарялото фалиращо сдружение и " ЦСКА София ". Разбирам, че на огромна част от почитателите сходна защитна теза не им харесва с оглед, че ние сме ЦСКА и че ФИФА по този начин споделя ", изясни Трендафилов.

Снимка: Lap.bg

" Една огромна част от тези пари, с които се погасяват задължения, са обезпечени от " ЦСКА София " посредством " Ред Енимълс ". И това ФИФА доста добре го схваща ", добави той.

Дружеството " Ред Енимълс " откупи емблемата и активите на оповестеното в неплатежоспособност сдружение " ПФК ЦСКА " АД за близо 8 млн. лв. през 2019 година

Още 8 каузи против ЦСКА се водят от играчи и мениджъри, които чакат пари от банкрутиралото сдружение. От клуба чакат идентични решения по всички тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР