Футболният свят да се подготви за най-лошия сценарии на кризата.

...
Футболният свят да се подготви за най-лошия сценарии на кризата.
Коментари Харесай

Инфантино със силна реч за юбилея си

Футболният свят да се приготви за най-лошия сюжети на рецесията. За това призово Джани Инфантино, президент на ФИФА през днешния ден точно на 50-ия си рожден ден. Швейцарецът призна, че няма изясненост по кое време още веднъж ще се играят мачове. 
" Здравето е преди всичко, по-късно е всичко останало. За мениджърите останалото значи да се надяват на най-хубавото, само че да бъдат готови за най-лошото. Без суматоха, би трябвало да кажем ясно:  ще има мачове още веднъж тогава, когато здравето на хората не е сложено в риск ", сподели Инфантино в изявление за  " Ла гадзета дело спорт ".
Той означи, че ФИФА има подготвеност да подкрепи най-пострадалите от рецесията футболни организации.
" Имаме отлична връзка с УЕФА в Европа, също и с Южна Америка.Сега би трябвало да помислим за календара на националните шампионати, както и за краткотрайни промени в правилника за статута на футболистите и прехвърлянията.  Трябва да защитим договорите и променим периодите за картотеки . Мерки са нужни, само че няма метод - всички би трябвало да създадем саможертви, обстановката е изключителна. Финансовата положение на ФИФА е устойчиво и може да предложим солидарни ограничения за справяне с рецесията. Имаме ресурсите за това ", сподели Инфантино.
Президентът на ФИФА е наясно, че паузата във футбола поради ковид ще окаже голямо въздействие стопански върху играта и призна, че има риск организации и клубове да влязат в криза дружно с световната стопанска система.
" Рискът е огромен, само че рецесията основава благоприятни условия. Може да реформираме футбола като се върнем крачка обратно.  Да има по-малко шампионати, само че по-интересни.  Може би с по-малко тимове, само че по-балансирани. По-малко мачове, само че пък по-оспорвани. Надявам се след време да имаме 50 тима, които могат да завоюват международната купа, а освен осем в Европа и два в Южна Америка. Но това е в бъдещето. Сега е значимото да сме обединени и дружно да спасим футбола ", сподели Инфантино. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР