Футболният специалист Ясен Петров говори пред Sportal.bg. Джанини от Пловдив

...
Футболният специалист Ясен Петров говори пред Sportal.bg. Джанини от Пловдив
Коментари Харесай

Ясен Петров: Левски е голяма хапка! На Герена те смилат, ако не си готов

Футболният експерт Ясен Петров приказва пред Sportal.bg . Джанини от Пловдив се върна във времето, когато беше отпред на Левски. Бившият халф си напомни мачовете отпред на " сините " в Лига Европа. Той похвали българската страна за ограниченията, които взе против разпространяването на ковид.

" Имам къщурка в планината, там сме се изолирали със фамилията ми. Отдали сме се на градинарство, вършим и по някой поход. Не вършим волности, само че имаме опция да сме на чист въздух. Вече 20 дни градинарстваме, по една къща постоянно има какво да се работи. Приятно е, релаксирам. Няма срамна специалност, за какво един ден да не стана земеделец.

Пазя страхотни мемоари от Ухан, където играх преди доста години. В момента е 14-милионен град, преди две години бях там и не можах да го позная. Имам общо 8 години в Китай - като футболист и треньор, имал съм много хубави моменти там. Знаехме, че в един миг това нещо ще експлоадира и в Европа. В Китай в началото не реагираха по допустимо най-хубавия метод. Българската страна реагира съответно.

На 15 април китайският шампионат се възобновява. Бих се върнал там, стига да са овладели пандемията и изискванията да са положителни. Очаквам такова предизвикателство. Сега имам опция да обърна повече време на фамилията ми, преоткривам фамилията. Готов съм за ново предизвикателство!

Няма да не помни по какъв начин " Герена " беше цялостен в Лига Европа, 45 минути след края на мача с Гент хората бяха по трибуните. Това е несравнимо. Спрягаха ме за Левски, Берое, Ботев, даже за националния тим, а истината е, че никой не е контактувал с мен. Тези тимове си имат треньори, уважавани от мен хора, не е правилно да ме замесват. Аз дори се развличам с това нещо, развличам се да чета неща, които не са правилни.

През 2016 година имах диалози с Левски, само че споделих като мъж на мъж, че няма по какъв начин да хвана тим за 5-6 месеца, тъй като чаках добра оферта от Китай. Работи ми се в България, несъмнено. Левски е доста огромна хапка, би трябвало да си квалифициран за този клуб. Трябва логика на психиката, устойчивост, в Левски доста мощно се обича и доста мощно се ненавижда, всичко постоянно се знае.

Ако не си квалифициран, там те смилат. Бързо изхвърчаш от играта, в случай че не си квалифициран за подобен клуб. За Левски мога да приказвам единствено хубави неща, това е тим от друга категория, той те изстрелва. С Левски повече съм печелил, в сравнение с съм губил. Втория път, когато бях в Левски, бях квалифициран за това, което иска ми се случи. Записахме победи над шведи, белгийци.

Няма да не помни страхотния гол на Влади Гаджев против Лил. Да не забравяме какви футболисти имаше в Лил и кой им беше треньор - Жервиньо, Азар, Реми, страховит тим. 2:2 с подобен тим е някакъв триумф, бяхме на крачка да минем групите. Никога няма да не помни мълчанието след автогола на Иво Иванов. Това е като в живота - хубавото и неприятното. Автоголове се случват.

След такава неточност би трябвало да продължиш напред, това е най-трудното, дали имаш психическите сили и да продължиш напред. Зидан получи червен картон на финала, изгубиха международната купа, само че продължи напред. Това не се преподава.

В сегашната обстановка би трябвало всички да се хванем за ръце. 1994 година е обратно, няма я, в този момент сме 2020 година, би трябвало да катерим. Трябва да стартираме да произвеждаме във футбола, да се създадат игрища, това е моето мнение. В Китай наложително би трябвало да имаш женски футболен тим, другояче те изхвърлят от Суперлигата. Направи се чисто нов 60-хиляден стадион. Имат благоприятни условия. За мен до този миг всички български футболисти реагират вярно ", сподели Ясен Петров пред Sportal.bg . Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР