Футболният шампионат на Италия е последният от големите, който ще

...
Футболният шампионат на Италия е последният от големите, който ще
Коментари Харесай

Шампионатът на Италия е последният от големите, който ще бъде рестартиран

Футболният шампионат на Италия е последният от огромните, който ще бъде рестартиран. Това ще се случи тази вечер от 20:30 часа със срещата Торино - Рома. По-късно от 22:45 часа ще играят Верона и Каляри.

Италия беше първата европейска страна, връхлетяна от коронакризата и там първи започнаха да отсрочват футболни срещи. Четири дуела от кръг №25 не бяха играни през февруари и точно с тези дуели се възобновява шампионата. Останалите два мача са планувани за на следващия ден. От 20:30 часа Аталанта приема Сасуоло, а от 22:45 часа кандидатът за Скудетото Интер ще бъде хазаин на Сампдория.

В момента водач е Ювентус с 63 точки, само че Лацио е единствено на една точка от " Старата госпожа ". При победа на следващия ден Интер ще събере 57 точки и поради оставащите 12 мача също може да бъде наричн - кандидат за купата.

Аталанта с 48 точки и Рома с 45 точки ще спорят за четвъртата квота в Шампионската Лига .Отборът от Бергамо е единственият сигурен италиански четвъртфиналист в актуалното издание на най-силния клубен шампионат в света.

На дъното Бреша със 16 точки и СПАЛ с 18 точки наподобяват безнадеждно изостанали. Не инцидентно президентът на Бреша беше най-големият съперник на рестарта на сезона. В момента Лече също изпада с 25 точки, само че и Дженоа има същия актив. Имащите мач по-малко Торино и Сампдория са надлежно с 27 и 26 точки. Над тях е Удинезе с 28 пункта.

Наполи след спечелването на Купата си обезпечи място в групите на Лига Европа и на пракитка ще доиграва сезона. Засега Милан заема последното място, осигуряващо мачове в Европа с 36 точки. Но Верона, Парма и Болоня са доста покрай " росонерите ".
 Наполи завоюва Копа Италия след осъществяване на дузпи против Ювентус
Наполи надигра безпринципен Юве и завоюва Копа Италия след дузпи

Южняците се постановиха над " бианконерите " с 4:2
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР