Футболните мачове в България ще останат затворени за фенове до

...
Футболните мачове в България ще останат затворени за фенове до
Коментари Харесай

Без фенове по българските стадиони до пролетта

Футболните мачове в България ще останат затворени за почитатели до пролетта, съобщи спортният министър Кралев в изявление за " Дарик ".

Той е отчаян от " демонстративното държание " на част от ентусиастите, което по думите му е довело до решението за затваряне на стадионите.

Снимка: Lap.bg

В момента работи заповед на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, забраняваща наличието на аудитория на спортни събития. Единственото изключение бе приключилият шампионат по тенис " София Оупън " в " Арена Армеец ".

" Видя се, че тук-там ограниченията се съблюдаваха безупречно. Но също по този начин се видя, че има почитатели на няколко клуба в България, които демонстративно не съблюдаваха ограниченията - не се слагаха маски, не се спазваше отстоянието. Аз съм безапелационен, че в случай че ограниченията се съблюдават - в случай че има две седалки сред хората, в случай че те са с маски и не си крещят в лицата - риск от болест няма. Имаше демонстрирано пренебрежение към компромиса, който направихме. Затова се стигна до това решение ", сподели Кралев.

Министърът уточни, че изключението за " София Оупън " е било направено, защото " тенис публиката има напълно друго държание ".

Снимка: Lap.bg

" Сега няма да има никакви изключения. Предложените от държавното управление ограничения, в случай че се съблюдават, са безусловно задоволителни да се ограничи болестта. Не би трябвало да се стига до крайности. Малко повече дисциплинираност е нужна. Не може да се мисли по-рано от март месец за това нещо (отваряне на стадионите). Така или другояче шампионатите стопират през зимата. В взаимозависимост от обстановката, тогава (при подновяването на футболния сезон през 2021 г.) ще се вземе съответно решение ".

В първите седмици от налагането на рестриктивните мерки за запълването на до 30% от потенциала по стадионите, Кралев показваше удовлетворение от държанието на публиката, макар че още тогава се виждаше, че тук-там ограниченията за обществена отдалеченост не се съблюдават.

Снимка: Lap.bg

На въпрос дали поддържа предлагането на министъра на финансите Кирил Ананиев футболните клубове да рапортуват за пране на пари в ДАНС, Кралев отговори: " Не съм уверен, че има случаи на пране на пари във футбола. Но защото в целия свят се счита за рисков бранш, дано да ги рапортуват, с цел да бъдат всички спокойни, че всичко е чисто там ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР