Футболните клубове в България ще получат солидни средства от участията

...
Футболните клубове в България ще получат солидни средства от участията
Коментари Харесай

Лудогорец и ЦСКА донесоха 4 милиона лева на българския футбол

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Футболните клубове в България ще получат солидни средства от участията на Лудогорец и ЦСКА в груповите етапи на Лига Европа и Лигата на конференциите през предишния сезон.

УЕФА ще изплати 2 016 000 евро от фонда за взаимност, които би трябвало да бъдат разпределени сред клубовете. Най-големият дял идва от присъединяване на Лудогорец в плейофа на Шампионската лига, което носи 1,25 млн. Евро, или над половината от общия фонд за взаимност.

Преди месец на съвещание на УС на ПФЛ бе решено да бъде непокътнат форматът на систематизиране на средствата, който работи и сега, а точно - 60% от парите по равно за тимовете от efbet Лига, 30% за отборите от Втора лига, а останалите 10% ще бъдат разпределени на тимовете от Трета лига.

Това значи, че елитните тимове би трябвало получат по към 100 000 евро (200 000 лева) всеки. Средствата се разделят сред 12 отбора участници в шампионата през сезон 2021/2022, когато елитната група бе от 14 тима, а ЦСКА и Лудогорец не получават от тези средства.

За тимовете от Втора лига се поставят 30% от общата сума разпределена по равно, или почти 35 000 евро (70 000 лева), защото дублиращите отбори не вземат участие в разпределението.

Малко над 1500 евро на тим остават за клубовете, които са се състезавали в четирите Трети лиги през миналия сезон, като и там важи правилото, че пари не се поставят на дублиращите тимове.

Крайните калкулации обаче би трябвало да бъдат направени от ПФЛ и утвърдени от Изпълкома на БФС.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР