Футболните фенове в Баския регион ще отбележат финала за Купата

...
Футболните фенове в Баския регион ще отбележат финала за Купата
Коментари Харесай

Баските фенове ще отбележат отложения финал за Купата на краля

Футболните почитатели в Баския район ще отбележат финала за Купата на Испания, макар че той беше отсрочен за неустановен интервал заради пандемията от ковид. Двата най-големи тима в района - Атлетик Билбао и Реал Сосиедад, стигнаха до финала за Купата на краля за първи път в актуалната история на шампионата.

Мачът, който беше плануван за през днешния ден, беше отсрочен предишния месец, като към момента не е избрана нова дата. Привържениците на двата клуба стартираха онлайн акция, с цел да " отбележат финала от балконите ". Фенове в Билбао и в Сан Себастиан са украсили балконите си със знамената и шаловете, които възнамеряваха да занесат в Севиля. Привържениците на двата отбора ще изпеят клубни химни след вечерните овации в 20.00 часа за здравните служащи.

@

¡Imposible tener una afición mejor!

Gracias a tod@s l@s que estáis participando con el hashtag #BiziAmetsa #AthleticClub pic.twitter.com/nmuT5TGu4P
— Athletic Club (@AthleticClub) April 18, 2020
Баският район, както и останалата част от Испания, остава под карантина поради над 20 000 смъртни случая от COVID-19 до момента, регистрирани в страната. Двата клуба също направиха взаимно видео, отдадено на битката за превъзмогване на пандемията и желанието в последна сметка да изиграят историческия мач.

DONOSTI se tiñe de AZUL Y BLANCO.

La afición de la @RealSociedad sale a los balcones durante la tarde en que debía disputarse la FINAL DE COPA contra el Athletic. pic.twitter.com/OswaVW96v5
— El Chiringuito TV (@elchiringuitotv) April 18, 2020
" Всеки път, когато и да се организира, това ще бъде страховит край ", сподели нападателят на Атлетик Ариц Адурис в късия филм, който и двата клуба разгласиха в обществените медии. " Няма значение какви са вашите цветове - този край е за всички нас. Всички ще бъдем спечелили ", добави Асиер Ияраменди от Реал Сосиедад.

.@AthleticClub @RealSociedad

#BiziAmetsa #AthleticClub pic.twitter.com/wUPyr2sidQ
— Athletic Club (@AthleticClub) April 18, 2020
Ако финалната среща за Купата на Испания не може да се играе, футболна федерация на страната съобщи през тази седмица, че двата клуба ще бъдат позволени да вземат участие в Лига Европа през идващия сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР