Футболната асоциация на Англия публикува остро изявление, с което заклеймява

...
Футболната асоциация на Англия публикува остро изявление, с което заклеймява
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020: В Англия заляха с расистки обиди пропусналите дузпи във финала

Футболната асоциация на Англия разгласява остро изказване, с което жигосва ентусиасти, които са нападнали с расистки реплики националите Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака. Те бяха тези, които нощес направиха пропуски от бялата точка във финала на UEFA EURO 2020 против Италия.

Изглежда някои локални последователи са приели прекомерно във вътрешността тези дейности на трите запаси, две от които влязоха в 119-ата минута и са прекалили в обидните прилагателни към тях в обществените мрежи.

“Няма по какъв начин да бъдем по-ясни, че всеки, който стои зад сходно непоносимо държание, не е добре пристигнал да следи тима. Ще създадем всичко по силите си, с цел да подкрепим засегнатите футболисти и ще настояваме за най-тежките вероятни санкции за провинилите се. Ще продължим да вършим каквото можем, с цел да спрем дискриминирането в нашата игра, само че настояваме и държавното управление да реагира бързо и да вкара нужното законодателство, тъй че сходни обиди да имат своите последици в действителния живот. Социалните медии също би трябвало да поемат своята отговорност и да блокират сходни хора от своите платформи, да дават доказателства, които да могат да водят до неоправдателни присъди и да създадат платформите си свободни от сходни ужасни обиди”, оповестиха от ФА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР