Футболната асоциация на Англия е избрала 30 август за дата

...
Футболната асоциация на Англия е избрала 30 август за дата
Коментари Харесай

Избраха дата за първия мач за новия сезон в Англия

Футболната асоциация на Англия е избрала 30 август за дата на мача за Суперкупата - “Къмюнити Шийлд”, с който се поставя началото на новия сезон, оповестява Daily Mail. По традиция в този дуел противници са първенецът и носителят на Купата на Англия. Има обаче възможност този дуел или да не се състои на тази дата, или да не бъде тъкмо сред съответните съперници.

Сигурно към този момент е единствено, че единият участник в тази среща ще бъде Ливърпул, който заслужи трофея от Премиър лийг и ще е свободен на въпросната дата. Съперник би трябвало да му бъде един всред Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал и Челси, които са полуфиналисти в конкуренцията за Купата на ФА. В същото време обаче двата клуба от Манчестър имат късмет да играят край в Шампионската лига и Лига Европа, които са планувани за 23 и 21 август. Това значи, че в случай че някой от тях стигне финала и в това време е триумфирал за ФА Къп, то е доста евентуално след това да откаже да спори с Ливърпул седмица по-късно, тъй като тогава би трябвало да се намира в отмора. Следващият сезон в Премиър лийг пък евентуално ще започва на 12 септември.

Челси също към момента играе в ШЛ, само че загуби с 0:3 като хазаин от Байерн (Мюнхен) в първи осминафинал и съвсем несъмнено ще бъде отстранен. Арсенал пък към този момент отпадна от Лига Европа. По тази причина за ФА ще е най-добре тъкмо тези два отбора да спорят за финала за купата. Полуфиналите са планувани за 18/19 юли, като двойките са Манчестър Юн - Челси и Манчестър Сити - Арсенал.

Ако в последна сметка се стигне до вид Ливърпул да няма противник за 30 август, то или борбата за “Къмюнити Шийлд” ще бъде преместена за по-късна дата, или ще бъде поканен различен противник, който да спори с отбора на Юрген Клоп. Възможно е срещата за Суперкупата да бъде изместена за началото на септември, когато националните тимове ще играят за Лигата на нациите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР